Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Sportske.net ]

20. 09. 2022. 16:31 0

Epska greška: Braun mogao da igra za Hrvatsku

Reprezentacija Španije nedavno je osvojila Evrobasket, a jedan od najboljih igrača "crvene furije" bio je naturalizovani Amerikanac Lorenco Braun, koji je izabran u idealnu petorku turnira.

Bivši plejmejker Crvene zvezde dobio je poziv predsednika Košarkaškog saveza Španije Horhea Garbahose da nastupi za njihovu reprezentaciju na Evrobasketu, prihvatio je, a ovaj potez naišao je na osudu dela sportske javnosti na Pirinejima.

Međutim, nakon osvojenog zlata Braun je u Španiji dočekan kao heroj.

Ovog utorka je "isplivala" priča koja će "zaboleti" ljubitelje košarke u Hrvatskoj. Bivši reprezentativac "kockastih" Mario Kasun govoreći u podkastu "Inkubator" rekao je da je pre Španije, hrvatskoj reprezentaciji nuđen Lorenco Braun.

Bivši selektor komšija Veljko Mršić izrazio je želju da u svom timu vidi američkog plejmejkera, ali taj predlog nije prihvatio proslavljeni košarkaš Dino Rađa koji se tada o svemu pitao u hrvatskoj košarci.

- Nudio je Mršić pre par godina Brauna Hrvatskoj, ali je HKS poznat po svojim odlukama - rekao je Kasun.

Hrvati su ovog leta ipak angažovali Amerikanca u reprezentaciji, ali plejmejker Albe Džejlen Smit nije uspeo da učini njihov tim boljim, tako je Hrvatska eliminisana u osmini finala od Finske.

On se osvrnuo i na dešavanja na nedavno završenom Evrobasketu, a neizbežna je bila i naša selekcija.

- Pogledajte reprezentaciju Srbije, oni su ispali kad i Hrvatska, a imaju mnogo bolji tim. Grci su ispali u četvrtfinalu, reprezentacije koje su projektovane za finale poput Slovenije nismo videli daleko. Danas svi igraju košarku, pogledajte Finsku, oni su ulagali mnogo i ni od čega je naraslo na ovo. Ranije je bilo da li ćeš Fince da dobiješ 50 ili 70 razlike, svi danas igraju košarku. Finci, recimo, imaju glavu i rep, zna se ko nosi i ko ima koju ulogu - zaključio je Kasun.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati