Košarka

Direktno.rs

18. 09. 2022. 19:03 0

Nemci uzeli bronzu na Evrobasketu!

Košarkaši Nemačke su osvojili bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, pošto su u meču za treće mesto savladali Poljsku sa 82:69.

"Panceri" su došli do medalje pred svojim navijačima u Berlinu, i to sasvim zasluženo, jer su konstantno vodili, neretko su imali i dvociofren plus, odakle Poljaci nisu mogli da se vrate, pa su na kraju šampionat završili na četvrtom mestu.

Najzaslužniji za pobedu Nemačke bio je sjajni Denis Šreder, koji je imao 26 poena, a veliku podršku imao je od Johanesa Vojtmana, koji je brojao do 14.

U redovima Poljske najbolji su bili Sokolovski sa 18, Garbač sa 12 i Sloter sa 10 poena.

Nemci su bili apsolutni favoriti na ovom meču i tu ulogu su opravdali na terenu, mada nije išlo baš sve glatko kao što se očekivalo.

Poljska je eliminacijom branioca titule Slovenije u četvrtinalu napravila najveću senzaciju na šampionatu. Bila je lak zalogaj za Francusku u polufinalu, ali je Nemačku dobrano namučila u borbi za bronzu.

Domaćin je veliki deo posla obavio u prvom poluvrenu. Uvodnu četvrtinu je dobio sa 19:14, a činilo se da je Poljska slomljena u drugoj denoci, koja je pripala Nemcima rezultatom 17:9.

U trećoj deonici je Nemačka čuvala stečenu prednost, ali Poljska na početku četvrte prvo prilazi na minus dva, pa serijom trojki Garbača stiže i do izjednačenja 59:59, na 7,33 do kraja meča.

Timan je vratio trojku za 62:59, Poljska se nije dala, a onda je dva puta pogodio Fojtman iza linije 6,75, pa je Šruder realizovao oba slobodna bacanja i ubacio dve trojke za 76:66. Tada je nalet Poljske definitivno slomljen, a Nemačka je prigrlila medalju.

Ovo je treća medalja za Nemce na šampionatima Evrope. Zlato su osvojili 1993. godine u Minhenu, a srebro 2005. godine u Beogradu.

U velikom finalu se od 20.30 sati sastaju Španija i Francuska.

NEMAČKA - POLJSKA 82:69 (19:14, 17:9, 18:26, 28:20)

Dvorana: "Berlin Arena". Sudije: Antonio Konde (Španija), Joan Roso (Francuska), Kerem Baki (Turska).

NEMAČKA: Gifa 2, Holac, Lo 5, Obst 9, Šreder 26, Zengfelder, Tajs 9, Timas 6, Vojtman 14, Vagner 8, Vajler-Beb 3, Volfart-Boterman.

POLJSKA: Balčerosvki 4, Cel 3, Đeva 8, Garbač 12, Kolenda, Mihalak 1, Olejničak, Ponitka 9, Šenk, Sloter 10, Sokolovski 18, Ziskovski 4.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati