Košarka

Direktno.rs

27. 05. 2022. 22:07 1

ABA LIGA Zvezdin prvi korak u odbrani titule

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan u prvom meču finalne serije ABA lige, rezultatom 90:76 (19:23; 23:16;24:19; 24:18).

U prvoj četvrtini ni jedan ni drugi tim nije popuštao, padali su koševi i na jednoj i na drugo strani, pa je ovaj deo utakmice prošao prilično izjednjačeno, ali su na kraju crno-beli uspeli da ostvare prednost od 4 poena.

Dodatnu prednost igrači Partizana ostvarili su na početku druge četvrtine, ali dobrim dodavanjim Ivanovića Zvezda uspeva da se vrati u meč. U nastavku četvrtine usledela je ofanziva crveno- belih, kao i preokret rezultata. U jednom trenutku došlo je do incidenta. Nakon što je Zvezdi dosuđen istek napada sudije su prekinule meč kako bi jedan navijač bio uklonjen sa tribina. Kada je napustio igralište, meč je nastavljen. Zvezda je uspela da osvoji ovu četvrtinu i na poluvremenu je crveno-beli su vodili 42:39.

Ekipa Dejana Radonjića ušla je "punom parom" u treću četvrtinu i napravila seriju 8:0. U jednom trenutku crveno-beli vodili su četvrtinu sa 10 razlike i nisu ostavili mnogo manevarskog prostora košarkašima Partizana. Do kraja četvrtine pokušavali su crno-beli da pariraju Zvezdi, ali je ekipa sa malog Kalemegdana završila sa 8 poena razlike.

U poslednju četvrtinu crveno-beli ulaze sa brzom serijom 4:0, ali im Mur odgovara sa dve trojke. U nastavku Zvezda vraća prednost od +12, i ne dozvoljava crno-belima da se vrate u meč. Nisu uspevali igrači Željka Obradovića da pronađu rešenje, jer su crveno-beli maksimalno kontrolisali igru u završnici meča. Kako se približavao kraj meča, tako su Zvezdini igrači povećavali prednost, pa su lako osvojili i ovu četvrtinu. U jednom trenutku navijači su krenuli da bacaju pretmete na teren, pa je meč na kratko prekinut i reagovalo je obezbeđenje.

Podsetimo, Partizan se prvi put posle 10 godina plasirao u finale ABA lige, dok Zvezda pokušava da odbrani prošlogodišnju titulu koju je osvojila porazivši Budućnost 3:2.

Crno-beli su poslednju titulu osvojili u sezoni 2012/2013. Zvezda i Partizan su ove sezone odigrali četiri utakmice, a aktuelni šampion ABA lige sada vodi sa 3:1 u pobedama. Partizan je do ovogodišnjeg finala stigao nakon što je sa 2-1 bio bolji u seriji od Budućnosti, dok je Zvezda istim skorom porazila Cedevita Olimpiju.

Crvena Zvezda - Partizan 90:76 (19:23; 23:16;24:19; 24:18)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić" Sudije: Saša Pukl, Uroš Obrknežević, Josip Radojković

Crvena zvezda: Lazarević, Volters 11, Davidovac 10 (2-2 za tri, 5sk, 2as), Mitrović 14 (3sk), Lazić, Kalinić 3 (3sk, 5as), Dobrić 14 (5-4 za tri, 4sk), Holins 7, Ivanović 18 (8-3 za tri, 5as), Marković 2, Vajt 4, Kuzmić 7 (3sk).

Partizan: Panter 15 (6-2 za tri, 3as), Vukčević, Ledej 11 (3-2 za tri, 3sk), Zagorac, Avramović 10 (6-2 za tri, 5sk, 4as), Koprivica 7, Smailagić 4 (4sk), Mur 12 (4-2 za tri), Glas, Lesor 9 (6sk), Trifunović, Madar 8.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati