Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Mozzartsport ]

21. 05. 2022. 14:17 0

Juniori Mege na krovu Evrope!

Srbija je zemlja košarke. Rasadnik talenata, a Mega Mozzart je još jednom dokazala da je prava fabrika košarkaških bisera. Juniori beogradskog kluba ostvarili su najveći uspeh i istoriji i popeli se na krov Starog kontinenta. Posle poraza u finalima 2017. i 2019. godine, finalni turnir Evrolige je za Megu bio "treća sreća". Izabranici Dragoljuba Avramovića su u finalu savladali Next Generation tim i domogli se dugo željenog trofeja - 82:61.

Dominantno izdanje mladih nada Mege na završnom turniru u Hali sportova Ranko Žeravica. Na putu do finala savladali su francuski INSEP, a onda skinuli krunu madridskom Realu. Potom su sa igračima iz drugog plana precrtali Makabi, a onda u borbi za trofej očitali lekciju iz strpljenja, borbenosti i košarkaškog znanja ekipi koju sa klupe predvodi legendar evropske košarke Vasilis Spanulis, u tandemu sa Dušanom Vukčevićem.

Nije domaća ekipa blistala u prvom poluvremenu velikog finala. Atletski sjajni talenti Next Generation tima su držali konce. Ipak, nisu Avramovićevi klinci gubili glavu. Pokazali su ozbiljnu zrelost za svoje godine i strpljivo čekali priliku da se vrate u meč. Dočekali su je u trećoj deonici u kojoj su rivala sveli na 12 poena, a ubacili mu 25. Još jednom je blistao talentovani centar iz Malija Basala Bagajoko, a u ključnom periodu su važan doprinos dali i Timotej Malovec, Asim Đulović, Andrej Mušicki. Sjajan timski nastup doneo je Megi šest poena prednosti pred poslednji odmor. Ispostaviće se i slomio rivala.

Vrlo brzo su domaći igrači uspostavili poptunu kontrolu u poslednjem periodu. Posle polaganja lidera generacija Nikole Đurišića i realizovanog dodatnog slobodnog bacanjastekli i 17 poena viška. Spanulisovi momci su polako počeli da gube konce, srljali iz greške u grešku i postalo je jasno da neće imati snage da se vrate. Tako je i bilo. Bolja ekipa je na kraju zasluženo pobedila.

Na kraju je najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio Đurišić sa 21 poenom, 19 je dodao Andrija Jelavić, dok je Bagajoko brojao do 16. U poraženoj ekipi po 11 poena Zeka Perana i Filipa Jovića.

MEGA MOZZART - NEXT GENERATION 82:61

/13:17, 19:22, 25:12, 25:19/

Dvorana: Hala sportova Ranko Žeravica

Mega Mozzart: Jeremić, Milosavljević, Jelavić 19, Đulović 3, Đurišić 21, Marković, Dožić, Đapa, Bagajoko 16, Milenković 8, Malovec 7, Mušicki 8.

Next Generation: Pijetrus 8, Krajnović, Ražofera, Kroflič 3, Mulić 6, Garsija, Dijavara 5, Dadije 5, Peran 11, Jović 11, Samonturov 9, Jigitoglu 4. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati