Košarka

[ Izvor: Mozzartsport ]

16. 05. 2022. 05:09 1

Usijanje: Nestvarni Luka Dončić zgromio Sanse (VIDEO)

Magija Maveriksa u Arizoni. Čas košarke u Finiksu, usijanje mestralnog Luke Dončića. Sansi su u ovu polufinalnu seriju Zapadne konfrencije NBA lige ušli kao veliki favoriti, vodili su sa 2:0 i 3:2. Nije bilo brejka do sedmog, odlučujućeg meča, kada je na terenu postojao samo jedan tim – Dalas koga je predvodio fantastični slovenački as.

Luka Dončić je za samo 30 minuta i 24 sekunde na parketu postigao 35 peona. Iz igre je šutirao 12/19, za tri poena 6/11. Sakupio je 10 skokova i imao četiri asistencije.

Na kraju nestvaran rezultat za muk u Finiksu – 90:123. Imao je Dončić raspoložene saigrače, raspucane Spensera Dinvidija i Džejlena Bransona. Nisu znali Kris Pol, Devin Buker i ostale zvezde Finiksa šta ih je snašlo. Na poluvremenu +30 za tim iz Teksasa – 57:27. Posle dve četvrtine, Dončić je ubacio 27 poena. U kombinaciji sa Dinvidijem su postigli 48 od 57 poena za goste u prva 24 minuta igre. Navijači su žestoko izviždali Pola i drugove na poluvremenu.

Posle 36 minuta na semaforu je bilo čudesnih +42 za Maverikse – 92:50, pa u poslednjoj deonici meča je bilo samo otaljavanja posla, obe ekipe su jedva čekale da se meč završi.

U finalu Zapada, Dalas će igrati sa Golden Stejtom koji je posle šest utakmica bio bolji od Memfisa. Biće to dvoboj Stefa Karija i Luke Dončića. Na Istoku će za veliko finala da se bore Majami i Boston. Sansi su bili ubedljivo najbolji tim u ligaškom delu sezone, davani su im najveće šanse da se konačno okite trofejom, ali pali su kada je bilo najvažnije, u majstorici polufinala. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati