Košarka

[ Izvor: Sportklub ]

18. 11. 2021. 22:27 1

Oslabljena Zvezda nemoćna protiv Reala

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su sedmi poraz u 11. kolu Evrolige, pošto je u Madridu slavio Real 79:67.

 

Ozbiljno oslabljena Crvena zvezda, koja je igrala bez Kalinića, Voltersa i Luke Mitrovića, borila se ravnopravno sa Realom dve i po četvrtine. Međutim, sredinom treće deonice razigrao se u prvom redu Volter Tavares, koji je zaključao reket, a sa druge strane nemilice punio koš Zvezde i Realova prednost je rapidno rasla.

Na kraju očekivana i ubedljiva pobeda. Ali ako ništa drugo Dejan Radonjić može biti zadovoljan što se niko nije povredio, a pride može biti zadovoljan uspnom forme Ognjena Dobrića i Maika Cirbesa.

Kod pobednika Tavares je bio najzapaženiji sa 15 poena, četiri skoka uz dve blokade. Porije ga je pratio sa poenom manje. Kod Zvezde na kraju je najefikasniji bio Holins sa 16 poena, Cirbes je zabeležio 12 uz četiri skoka, a Dobrić je završio sa devet poena.

Real je na prvom mestu sa skorom 9-2, dok je Zvezda 11. sa 4-7. U narednom kolu Zvezda za osam dana dočekuje Uniks u Beogradu.

Muči se Crvena zvezda u napadu. Praktično ima samo jednog raspoloženog igrača Ognjena Dobrića, koji je postigao prvih pet poena. Na drugoj strani veoma je raspoložen mađarski internacionalac Hanga, koji je takođe postigao pet poena. Ali Real ima još neke igrače u napadu, zbog čega i vodi posle šest minuta 14:5.

Ipak, ulaskom Maika Cirbesa i Nikole Ivanovića, pre svega nemačkog centra, Zvezda je proigrala. Napravila je seriju 8-2 u kojoj je Cirbes zabeležio šest poena, ali ne samo to nego je propisno počeo da muči Tavaresa, koga je trener Laso izveo na klupu. Zvezda je uspela da završi na odličan način prvu četvrtinu u kojoj gubi samo 16:13.

Na krilima odličnog finiša prve četvrtine Zvezda je krenula u drugu, a Holins je sa dva + jedan doneo Zvezdi izjednačenje – 16:16. Cirbes je izašao iz igre, logično nije u najboljoj fizičkoj spremi, ali Zvezda je stabilizovala ritam u odbrani, ali i što je važnije u napadu. I uspela je da dođe do prvog vođstva sredinom druge deonice – 26:25.

Do kraja poluvremena igralo se praktično koš za koš i na kraju je prvih 20 minuta završeno nerešeno – 32:32. Dobrić je najefikasniji sa devet poena, dok Cirbes ima šest uz četiri skoka. Najveći problem Zvezde je šut za tri poena 1/8.

Bolji početak Reala u drugom poluvremenu. Zvezda je postigla šest poena od čega četiri Kuzmić dok je Real u prvih šest minuta postigao 16 i Real je ponovo stekao dvocifrenu prednost – 48:38.

Za ovaj boljitak u igri Reala svakako je najzaslužniji Volter Tavares, koji je bio neprelazan u odbrani, a i najefikasniji je igrač sa 15 poena.

Ništa od preokreta. Real je u potpunosti preuzeo kontrolu igre i rezultata, a već sredinom poslednje četvrtine treneri su uveli igrače sa manjom minutažom kako bi se izbegle povrede. Na kraju zaslužena i očekivana pobeda Reala, ali i Zvezda nosi daleko bolji utisak nego protiv Baskonije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati