Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Mozzartsport ]

27. 10. 2021. 06:35 6

Jokić se povredio! Pre toga odigrao brutalno... (VIDEO)

Srpski centar na poluvremenu imao 24 poena i po šest skokova i asistencija i bez obzira na prerani izlazak iz igre ostao je najbolji poenter susreta u porazu Denvera od Jute 110:122.

Nikola Jokić obožava da igra protiv Jute. To je pokazao prošle sezone kada je protiv Džezera prosečno beležio 35,3 poena, 11,7 skokova i devet asistencija po meču. Večeras je došao u Solt Lejk Siti da s namerom da fintama voza Rudija Gobera, pokaže ko je gazda u reketu, ali i van njega i sa Denverom ispravi jučerašnji neočekivani poraz od Klivlenda. Odlično mu je išlo u prvom poluvremenu, zasuo je koš Jute sa 24 poena, uhvatio šest lopti, podelio isto toliko asistencija. Zamirisalo je i na jednu od najboljih partija karijere, ali ga je omela povreda neposredno pred odlazak na odmor. A bez njega Nagetsi nisu imali snage da izdrže celo drugo poluvreme - 122:110.

Nakon sudara sa Rudijem Goberom po principu koleno o koleno, srpski centar je završio na zemlji sa vidno bolnom grimasom na licu. Početkom treće deonice, stigla je i zvanična informacija da se Džoker neće vraćati na teren, ali oni što je svakako pozitivno i poziva na optimizam, jeste činjenica da se iz sudara ovakve vrste, retko kada događaju ozbiljnije povrede sa potencijalom da vas udalje sa terena na duže vreme.

Ogormna šteta što Jokić nije mogao da nastavi meč u čijem je prvom poluvremenu delovao nezaustavljivo. Ni trostruki najbolji defanzivac NBA lige Rudi Gober nije uspevao da izađe na kraj sa fintama MVP-a. Koliko je bio dominantan pokazuje činjenica da je iako je odigrao samo 15 minuta u prvom poluvremenu bio najbolji poenter utakmice uz šut iz igre 8/9, dok je trojke gađao sa maksimalnih 3/3.

Po Jokićevom izlasku iz igre, Nagetse je u životu držao Vil Barton. Postigao je 13 poena u trećoj četvrtini, na čijem kraju je rival imao poen predonsti. Ali Juta je ipak preozbiljna ekipa da bi je Denver savladao bez Nikole Jokića. Džezeri su meč završili sa čak sedmoricom dvocifrenih poentera među kojima su se izdvojili Rudi Gober sa 23, odnosno Donovan Mičel sa 22 poena.

Svesni da su gosti ostali bez pola tima, pa i više od toga, izabranici Kvina Snajdera sačekali su svoju šansu u poslednjoj četvrtini i samo dva, tri minuta po njenom startu krenuli da uvećavaju prednost. Na kraju su Džezeri još i ubedljivo slavili i tako upisali treću pobedu u poslednje četiri utakmice sa Denverom.

NBA REZULTATI

Njujork - Filadelfija 112:99

/Voker 19 - Heris 23/

Oklahoma - Golden Stejt 98:106

/Gildžs-Aleksander 30 - Kari 23/

Dalas - Hjuston 116:106

/Dončić 26 - Gordon 22/

San Antonio - LA Lejkers 121:125 (posle produžetka)

/Dejvis 35 - Poeltl 27/

Juta - Denver 117:107

/Mičel 22 - Jokić 24/

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati