Košarka

[ Izvor: Mediji ]

26. 10. 2021. 20:58 1

Novi poraz Crvene zvezde u Evroligi

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Monaka 70:62 u gostima, u šestom kolu Evrolige i sada imaju skor 2-4, dok je ekipa iz Kneževine na po tri pobede i poraza. U sledećem kolu, već u četvrtak, Zvezda gostuje Armaniju u Milanu od 20.30, dok Monako dan kasnije dočekuje CSKA.

Ekipu Dejana Radonjića neuspeha u kneževini su koštali crni-minuti u završnici poslednje četvrtine u kojoj nikako nisu imali rešenja u napadu, što je domaći tim iskoristio i došao do važnog trijumfa.

U prelomnim momentima ključnu rolu za Monako odigrao je Alfa Dialo kome ruka nije drhtala u penal završnici, a isti igrač je veliki posao napravio i u ofanzivnom skoku.

Meč u Monte Kalu počeo je prilično tvrdo gde su obe ekipe dosta teško dolazile do poena i nakon prvih tri minuta igre rezultat je bio 2:2. Na jednoj stani Kuzmić je bio u dva navrata polovičan sa penala, na drugoj stani precizan je bio Alfa Dialo.

Upravo pomenuti Dialo je uz Anđušića bio centralna figura prve deonice i na njihovim krilima je domaćin stigao do prve opipljive prednosti. Reprezentativac Srbije je utakmicu otvorio sa osam poena, od čega su bile dve trojke i Monako nakon šest minuta igre stiže do 14:10.

Na drugoj strani Anđušiću je parirao Kuzmić sa šest poena, ali Dijalo je ubrzo došao do još četiri poena a ubrzo su mu se priključili i Hol i Autara nakon čije trojke je postavljen rezultat prvog perioda 19:12.

Početak druge četvrtine obeležila je dominacija Donteja Hola, koji je bio nerešiva enigma za odbranu Zvezde i pravio im dosta problema u reketu. Zahvaljujući njemu francuski tim stiže i do dvocifrene prednosti, koja je nakon dva minuta igre u nastavku iznosila 29:17.

Ipak tada se kod crveno-belih probuio Ognjen Dobrić koji vezuje četiri poena, a njemu su se pruružili Volter i Holins nakon čije trojke Zvezda stiže na 29:27.

Drugu deonicu obeležio je Nejt Volters koji je tokom nje postigao 10 od svojih 12 poena u prvom poluvremenu i on je održavao beogradski tim u minimalnom zaostatku.

Ipak Monako je na veliki odmor orišao sa prednošću od pet poena, zahvaljujući ofanzivnom skoku ali i Montejunasu koji u završnici vezuje šest poena.

Drugo poluvreme počinje serijom Crvene zvezde od 9:0. čiji su inicijatori bili Kalinić i Volters i gosti su stigli do preokreta,rezultat je bio 43:47. Na drugoj strani Dijalo je odgovorio sa četiri uzastopna poena, a novi egal je doneo Anđušić sa poludistance 47:47.

Kalinić je na početku druge deonice povezao sedam poena, ali mu je protivteža bio Dialo sa šest i dugo se u trećoj deonici igralo koš za koš.

Montejunas je na minut pre kraja treće četvrtine, poenima iz reketa vratio domaćinu prednost od 54:53, a nakon greške Voltersa u napadu Anđušić donosi svom timu vođstvo od 56:53 pred ulazak u poslednji kvartal.

Četvrtu deonicu je sa dva koša otvorio Montejunas, koji donosi prednost monaku od 60:55 ali su na drugoj strani Kalinić i Cirbes održavali Zvezdu u minmalnom zaostatku (60:59)

U poslednjih četiri minuta domaćin je nakon trojke Džejmsa ušao sa prednošću od 63:59 i u tim momentima ekipa Dejana Radonjića je ostala bez ritma u napadu.

Ništa mnogo bolji nisu bili ni košarkaši francuskog tima, koji su ipak nakonpenala Dialoa u poslednjih tri minita ušli sa prednošću od 65:59.

U neefikasnoj završnici Zvezda je na minut ipo pre kraja flouterom Voltersa stigla na 65:62, a isti igrač pri rezultatu 66:62 promašuje otvorenu trojku sa totalni priključak.

Usledilo je loše građenje skoka protivnika u napadu što je iskoristio Dijalo i na pola minuta do kraja doneo svom timu nedostižnih 68:62.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati