Košarka

Milan Zarić

24. 10. 2021. 18:51 0

Zvezda ispustila plus 12, pa u finišu slomila Mornar

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su četvrtu pobedu u ABA ligi, pošto su u petom kolu, u neizvesnom finišu, savladali Mornar u Baru sa 77:69. Mogli su crveno-beli i lakše do trijumfa, budući da su imali 12 poena viška, ali su tu prednost iz prvog poluvremena prokockali, pa su težim putem došli do slavlja.

Junak pobede crveno-belih bio je Ognjen Dobrić sa 22 poena, dok su dvocifreni bili Ognjen Kuzmić sa 14 i Aleksa Uskoković sa 10 poena. U redovima Mornara bolji od ostalih bili su Luis sa 16, odnosno Dejvis i Gordić sa po 13 poena.

Crveno-beli su pošto-poto želeli da se iskupe za evroligaški poraz od Albe, u čemu su uspeli, pa su zadržali drugo mesto na tabeli regionalnog takmičenja.

Utakmica u Baru podsetila je na istinski rolerkoster, pa se igralo u serijama. Domaći su bili bolji u prvoj četvrtini, u kojoj su uglavnom imali prednost, najveću od pet poena razlike.

Međutim, druga četvrtina je u potpunosti pripala Zvezdi. Izabranici Dejana Radonjića su ušli u seriju, nanizali su 14 poena, pa su došli do dvocifrene prednosti - 29:39. I tu nije bio kraj, već su kasnije gosti došli do 12 poena viška, kada se učinilo da bu mogli da prelome meč.

Barani se, pak, nisu predavali. Već do kraja poluvremena su uspeli da smanje zaostatak, što im je omogućilo da na veliku pauzu odu sa samo pet poena zaostatka. Početkom treće četvrtine su čak uspeli i da povedu sa poenom razlike, ali je usledio odgovor crveno-belih, koji su otišli na plus sedam.

To nije značilo da je meč okončan, budući da su Barani došli do iznjednačenja, kasnije i dva poena prednosti. Ali, kada se sve lomilo, usledila je nova serija Zvezde, koja je otišla na osam poena prednosti i tako rešila meč.

Na kraju su crveno-beli slavili sa 77:69, pa su zadržali drugu poziciju, iza lidera Partizana, koji do sada nije doživeo niti jedan poraz.

MORNAR - CRVENA ZVEZDA 69:77 (25:20, 13:23, 14:15, 17:19)

Dvorana: "Topolica". Gledalaca: 1.000. Sudije: Milan Nedović, Mario Majkić, Luka Kardum.

MORNAR: Luis 16, Mićović, Dejvis 13, Jeremić 9, Živanović, Šehović, Smit 2, Gordić 13, Rakočević, Lazić 12, Miković, Mozli 4.

CRVENA ZVEZDA: Lazarević 2, Volters 6, Uskoković 10, Davidovac 3, Mitrović 4, Lazić 2, Kalinić 8, Dobrić 22, Holins, Simonović, Kuzmić 14, Cirbes 6.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati