Košarka

[ Izvor: Sportske.net ]

22. 10. 2021. 20:47 0

Ubedljiv poraz Crvene zvezde od Albe

Košarkaši Crvene zvezde pretrpeli su treći poraz u Evroligi. Ovog puta Alba je bila bolja u petom kolu elitnog klupskog takmičenja 78:63.

Dejan Radonjić ponovo nije mogao da računa na sve najbolje igrače, iako su se u roster vratili Lazioć i Cirbes, ali sada je uz povređenog Vajta odsutan i Nikola Ivanović zbog koronavirusa.

Tako je Zvezda ostala bez još jednog važnog igrača u rotaciji, a problemi u napadu bili su vidljivi od prvog minuta. Dok je prepoznatljiva energija u odbrani uspevala da neutrališe nedostatak ideja u napadu, crveno-beli su imali aktivan rezultta, a kada je odvrana popustila početkom druge četvrtine, Alba je počela da uvećava svoju prednost i vrlo brzo stigla do vođstva od 28:12.

Tek tada su se nakratko probudili Volters, Mitrović i Dobrić koji su napravili seriju 10:0 i Zvezda je prišla na 28:22. Međutim, bio je to kratak bljesak, pa je Alba u finišu drugog kvartala ponovo uhvatila napadački ritam i na poluvreme odnela truinaest poena razlike - 38:25.

Nadali su se navijači Crvene zvezde da bi Radonjićev tim u nastvaku mogao da ponovi nešto slično onome što je uradio pre par dana protiv Cedevita Olimpije, kada je Zvezda od minus 16 stigla do pobede od 15 poena razlike, ali Alba večeras nije dozvolila ni nagoveštaj toga.

Gosti su tokom drugog poluvremena uspešno održavali dvocifrenu prednost, a Zvezda je samo u jednom trenutku tokom treće deonice uspela da priđe na devet poena zaostatka.

Ognjen Kuzmić je sa 16 poena i šest skokova bio najefikasniji u Zvezdi, Volters ga je pratio sa 13, a Luka Mitrović je upisao 11 poena i devet skokova.

Pobedničku ekipu predvodio je Maodo Lo sa 17 poena, sikma i Zusman su upisali po 11.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati