Košarka

M. Z.

12. 09. 2021. 22:26 3

ODBRANILI ZLATO Basketaši na krovu Evrope!

Basketaši Srbije još jednom su potvrdili da im nema ravnih, pošto su u Parizu došli do evropske titule! U finalu kontinentalnog šampionata su savladali Litvaniju sa 20:14.

Na taj način su naši momci odbranili zlato koje su osvojili na prethodnom Evropskom prvenstvu. Zapravo, na ovaj način su basketaši Srbije potvrdili da su majstori igre pod obručima, budući da su treći put zaredom na krovu Evrope!

Srbija je do finala Evropskog šampionata stigla pobedom nad Rusijom od 18:13 u polufinalu, čime se „zbornajoj komandi“ revanširala za onaj bolan poraz u polufinalu Olimpijskih igara, dok je prethodno u četvrtfinalu bila bolja od Francuske.

Reprezentativci Srbije na ovom šampionatu nastupili su u sastavu Pašajlić, Vasić, Majstorović i Ratkov i upravo su ovi momci doneli našoj zemlji treću vezanu evropsku titulu.

Bilo je neizvesno u prvom delu velike borbe za tron, ali je Mihailo Vasić sa dve vezane „dvojke“ i blokadom, te ukupno 8 poena doneo prevagu za veliko slavlje „orlova“.

Počelo je zakucavanjem Litvanije za 0:1, ali su naši basketaši stigli na 3:3. Ono što može da bude problem za naše momke je što su već na pet faulova…

Nije prošao šut Ratkova, ni Majstorović nije bio namestio „nišan“, ali je Pašajlić pogodio uz faul i pogođenim penalom se pobrinuo da Srbija povede 5:4. Uspeli su rivali da uzvrate, ali su Vasić solo prodorom i Majstorović doneli Srbiji 7:5.

Velika borba vodila se i pred poslednjih pet minuta finala… Igralo se koš za koš, Litvanci su prilazili na poen zaostatka, ali je Pašajlić čuvao prednost i pogodio za 8:7.

I, onda, Mihailo Vasić! Vezao je dve dvojke i usput podelio „blokadu“ da se odlepimo na 12:8 u žestokoj borbi za evropski tron. Pridružio mu se i Pašajlić za vellikih +6 i 14:8, a vremena do kraja je bilo nešto više od dva minuta.

Vezao je potom Ratkov tri slobodna bacanja da Srbija nastavi trijumfalni pohod ka odbrani zlata, iako se protivnici nisu predavali, na šta je odgovorio Pašajlić sjajnim polaganjem za 19:12.

Na kraju je Srbija do trećeg uzastopnog pehara i zvanja prvaka Evrope došla tako što je prošlo vreme i na kraju je na semaforu zasijalo konačnih 20:14. Bravo, momci!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati