Košarka

Direktno.rs

26. 07. 2021. 12:14 1

Blistavo, mučenje, blistavo, mučenje... Dve trojke Dabović i pobeda

Košarkašice Srbije pobedom su startovale na Olimpijskim igrama, pala je Kanada u prvom kolu - 72:68. Nisu naše bile sjajne, ali svaki početak je težak na velikom takmičenju...

Kraljice brane bronzanu medalju iz Rija od pre pet godina i velika su naša nada da će se i iz Tokija vratiti sa odličjem oko vrata.

PRVA ČETVRTINA

Krenulo je sa 5:0 za Srbiju, ali je rival brzo izjednačio. Sledećih pet minuta igralo se koš za koš, uz jake odbrane, ali i uz dosta nervoze i grešaka na obe strane. Sonja Vasić postiže u sedmom minutu i prvu trojku - 13:11, a Crvendakić na 15:11. Prvu četvrtinu rešavamo u svoju korist sa plus tri.

DRUGA ČETVRTINA

Drugu denoicu smo krenuli vođstvom 20:13. Tandem Vasić - Stanković funkcioniše tako da na semaforu ubrzo stoji najveća prednost - 25:15. Na četiri i po minuta do odlaska na odmor je 27:19. Krajišnik opet donosi deset razlike. Evo i trojke Crvendakić... Plluvreme: Srbija ima plus osam - 36:28.

TREĆA ČETVRTINA

Kanada je bolje počela treću četvrtinu - 8:2. Za sedam minuta naše slabe i neorganizovane (21 izgubljena lopta), postigle su samo dva poena i vratile protivnice u igru. Ubrzo je i nerešeno - 38:38. A potom i koinačno poeni Crvendakić. A onda i vođstvo Kanađanki - 42:40. I onda trojka, pogađate, Sonje Vasić. Treća četvrtina zavšena je rezultatom 17:9, u poslednju čevrtinu se ušlo sa 45:45.

ČETVRTA ČETVRTINA

Evo i trojke Anderson za vođstvo 48:45, ali i pravi dve početničke greške i vraća rivalke u igru. Očigledno je da se ulazi u neizvesnu završnicu. Jelena Bruks postiže trojku za 58:56, ali i ide na klupu?! Potom Ana Dabović postiže nerezonsku, a Crvendakić još jednu trojku za 64:58. I još jedna trojka Ane Dabović. Međutim, opet ih vraćamo u igru. U poslednji minut se ušlo sa pet plus - 68:63. Dramatično je... Vodimo samo tri poena. I na kraju trijumf. Idemo dalje.

U drugom meču naše grupe, Španija je pobedila Južnu Koreju 73:69. Plasman u četvrtfinale obezbediće po dve prvoplasirane ekipe iz sve tri grupe, kao i dva bolja trećeplasirana tima. 

Naredni meč Srbija igra protiv starog znanca, selekcije Španije, a meč se igra u četvrtak.

Srbija - Kanada 72:68

Dvorana: Super arena de Saitama Sudije: Ejmi Boner, Leandro Leskano, Mej Forsberg, Gabrijela Šer.

Srbija: Vasić 16, Čađo, Jovanović, Bruks 9, Butulija, Crvendakić 10,  Anderson 12, Stanković 4, Dabović 11, Škorić, Dugalić, Krajišnik 10.

Kanada: Pelington 2, Nurs 16, Karlton 7, Rejnkok-Ekunve 8, Gočer, Ažim 2, Ačonva, Aleksander, Koli 12, Amije 2, Filds 19, Edvards.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati