Košarka

Milan Zarić

25. 07. 2021. 15:51 2

LUDILO NA OI Francuzi nokautirali Amere!

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država doživeli su veliki udarac na startu Olimpijskih igara, pošto su u prvom kolu izgubili od Francuske sa 83:76!

Kao apsolutni favoriti su Amerikanci dočekali Olimpijske igre, bili su predvođeni Lilardom i Durentom, ali ni to nije bila garancija pobede na startu, budući da su Francuzi odigrali sjajan meč i na kraju bacili na kolena četu Grega Popoviča.

Odluka je pala u finišu, kada Ameri nisu mogli da nađu put do koša, pa su Francuzi ušli u seriju od 9:0, koju je pokrenuo Evan Furnije, te su na kraju došli do velike pobede! Napravili su veliki korak ka četvrtfinalu i ulili su sebi veliku dozu samopouzdanja, ali su i pokazali da drim-tim ima slabosti, što su pokazali i pripremni dueli sa Nigerijom i Australijom.

Ova selekcija SAD, pokazalo se to do sada, nije onako moćna kao prethodne na Olimpijskim igrama, čemu u prilog dovoljno svedoči podatak da su doživeli prvi poraz na OI još od Atine i 2004. godine!

Nisu igrali Amerikanci onako kako objektivno mogu, jesu vodili u prvom poluvremenu, ali je u nastavku došlo do pada i odlične igre Francuza, što je na kraju rezultiralo porazom NBA zvezda.

Ušli su dobro u meč Ameri, stekli prednost u prvoj četvrtini, koju su rešili u svoju korist sa sedam poena razlike, da bi tu prednost za nijansu i uvećali u nastavku, pa su na poluvreme otišli sa plus osam.

Verovali su svi oko selekcije SAD da je ta prednost dovoljna i da će još da raste u nastavku, ali se "petlovi" nisu predavali. Gober, De Kolo i Furnije su igrali odlično, pa su konstantno držali priključak. I ne samo to, već su u trećoj četvrtini razbili Amere (25:11), preokrenuli su i u ludom finišu su došli do senzacionalne pobede.

Sve je rešeno u poslednjih 70, 80 sekundi, kada su Francuzi zaigrali kao u transu. Amerikanci su vodili sa 72:74, a onda je pokrenuta luda serija. Napravili su "petlovi" seriju od 9:0, otišli na 81:74, odakle nije bilo povratka. Pokušali su u neizvesnoj završnici Lilard i Grin da brzim poenima vrate SAD u život, ali nisu uspeli. Doživeli su izabranici Grega Popoviča poraz, pokazali su da su ranjivi, pa je to šansa za neku reprezentaciju da ih skine sa olimpijskog trona, na kom su od 2008. godine.

Najzaslužniji za pobedu Francuske bili su Evan Furnije sa 28, Rudi Gober sa 14 i Nando de Kolo sa 13 poena. U redovima SAD bolji od ostalih bili su Džru Holidej sa 18, Bem Adebajo sa 12, Demijan Lilard sa 11 i Kevin Durent sa 10 poena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati