Košarka

Milan Zarić

13. 06. 2021. 22:12 4

TRIPLA KRUNA Zvezda slomila Megu i uzela titulu

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su titulu u Superligi, pošto su u majstorici u dvorani "Aleksandar Nikolić" savladali Megu Sokerbet sa 77:65.

Crveno-beli su se tako ove sezone okitili triplom krunom, pošto su prethodno osvojili Kup Radivoja Koraća i ABA ligu.

Do pobede u majstorici crveno-bele su nosili sjajni Lengston Hol sa 25 poena i Ognjen Dobrić, koji se zaustavio na 15, dok su u redovima Mege najbolji bili Filip Petrušev i Marko Simonović sa po 15.

Izabranici Dejana Radonjića su na ovom meču imali podršku sa tribina, iako su i dalje okupljanja u dvoranama zabranjena, a navijači koji su se našli u dvorani "Aleksandar Nikolić" pozdravili su Vasilija Micića, plejmejkera Efesa, koji je nedavno proglašen za MVP-a Evrolige.

Kada je reč o samom meču, u prvoj četvrtini je viđena rezultatska klackalica, pa su prednost imali čas domaći, a čas igrači Mege.

Tako je Zvezda prva stekla prednost, otišla je na 4:0, da bi onda gosti odgovorili i došli do plus pet. Crveno-beli su nakratko još jednom poveli, budući da je Mega čuvala tu blagu prednost do kraja, pa je na prvi obavezni odmor otišla sa tri poena viška - 21:24.

Vodili su igrači Mege i početkom druge deonice, da bi onda crveno-beli diktirali tempo, pa su vodili u većem delu četvrtine. Najveća prednost do koje su stigli bila je ona od plus osam (44:36), sa kojom se i otišlo na poluvreme.

To je očigledno motivisalo crveno-bele, koji su zaigrali još bolje u trećoj četvrtini, u kojoj su otišli i na plus 17 (57:40), kada se prisutnima u hali učinilo da je sve gotovo. Ali, Mega se nije predavala.

Za tili čas je do kraja četvrtine spustila na samo 57:50 (dakle napravljena je serija od 10:0), što je bila jasna poruka izabranicima Dejana Radonjića da ništa nije gotovo.

Međutim, iako su pokušavali, košarkaši Mege nisu uspevali da preokrenu u ekstremno neefikasnoj četvrtoj četvrtini, jer su košarkaši Zvezde sve držali pod kontrolom.

Sve što su gosti uspeli da urade, jeste da priđu na pet poena zaostatka u nekoliko navrata, no crveno-beli su taj nalet odbili i na kraju su slavili sa 77:65.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati