Košarka

Milan Zarić

18. 04. 2021. 18:46 0

Zvezda protutnjala kroz Sloveniju, prvo mesto na vidiku

Košarkaši Crvene zvezde drugi put u pet dana su savladali Cedevitu Olimpiju. Posle tesne pobede u dvorani "Aleksandar Nikolić", crveno-beli su bili ubedljivi u Ljubljani, gde su pregazili "zmajeve" sa čak 89:72. Tako su na korak do osvajanja prvog mesta, za šta su im potrebne pobede nad Krkom i Zadrom, budući da je večeras Budućnost izgubila od Mornara - 100:92.

Crveno-beli su u sredu na neverovatan način došli do pobede, u duelu koji je doveo do besa igrača i članova stručnog štaba slovenačkog tima, međutim večeras nije bilo neizvesnosti, budući da su izabranici Dejana Radonjića glatko trijumfovali.

Bili su u zaostatku košarkaši Zvezde u prvoj četvrtini, u kojoj je Cedevita Olimpija imala i šest poena prednosti, međutim u finišu četvrtine je došlo do preokreta. Poveli su crveno-beli sa 18:20, da bi, ipak, domaći sa vođstvom otišli na prvu obaveznu pauzu.

U tom delu igre je bilo neizvesnosti, ali je u drugoj četvrtini Zvezda dominirala i došla čak i do dvocifrene prednosti. Imao je domaćin u samo jednom navratu vođstvo, i to minimalno, da bi se zatim razigrali Dobrić i Lojd, koji su omogućili Zvezdi da na poluvreme ode sa čak plus 12 - 32:44.

To je omogućilo crveno-belima da znatno opuštenije uđu u drugo poluvreme, na čijem su početku dominirali, pa su došli do u tom trenutku najvećih plus 17 - 32:49. Pa ipak, Cedevita Olimpija se nije predavala, napravila je seriju i u jednom momentu došla na samo četiri poena zaostatka, što im je dalo nadu da mogu da uđu u neizvesnu završnicu.

Međutim, to Zvezda nije dozvolila. Neizvesnosti je praktično bilo samo početkom poslednjeg dela igre, da bi se nakon toga crveno-beli ponovo odlepili i tako su rešili pitanje pobednika. Napravili su seriju od 10:0, otišli su na plus 15, posle čega je bilo jasno da od povratka u meč Ljubljančana neće biti ništa.

Na kraju su crveno-beli slavili sa 89:72 i došli su na korak do osvajanja prvog mesta pred plej-of, za šta su im potrebne još pobede nad Krkom i Zadrom. Tako nešto im je omogućila Budućnost, koja je večeras izgubila od Mornara sa 100:92.

CEDEVITA OLIMPIJA - CRVENA ZVEZDA 72:89 (23:20, 9:24, 24:19, 16:26)

Dvorana: "Stožice". Igrano bez navijača. Sudije: Tomislav Hordov, Josip Radojković, Gordan Terlević.

Cedevita Olimpija: Radović, Peri 29, Hopkins 4, Duščak, Murić 2, Blažič 14, Braun 3, Hodžić 3, Džons 5, Dimec 4, Marinković 5, Rupnik 3.

Crvena zvezda: Hol 6, Volden 9, Lojd 21, Uskoković, Davidovac 13, Lazić 8, Rit, Radanov, Dobrić 26, Simonović, Kuzmić 4, Noko 2.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati