Košarka

[ Izvor: RTS ]

29. 03. 2021. 22:14 0

Savić: Nismo ni blizu novog trenera

"Ako ne sanjamo veliko, ništa neće da se desi. Ako nam glavna stvar bude da budemo među četiri u ABA ligi, onda ne moramo da budemo ovde. Moramo da budemo ambiciozni i probamo da napravimo nešto već u prvoj godini, što da ne", rekao je novi sportski direktor KK Partizan Zoran Savić gostujući na RTS.

Bezmalo dve sedmice prošle su otkako je Zoran Savić preuzeo ulogu sportskog direktora Partizana po odlasku njegovog kuma Nikole Lončara. Partizan se nalazi u fazi nove velike tranzicije, ova sezona je izgubljena, ali legendarni reprezentaivac Jugoslavije i član zlatne generacije "plavih" je tokom gostovanja u emisiji Oko na Javnom servisu najavio neka bolja vremena za klub iz Humske 1.

Biće to dugačak put za Parni valjak, koji i dalje nema šefa stručnog štaba za narednu sezonu.

- Nije, novi trener još nije ni blizu - izjavio je Zoran Savić.

Poslednjih dana se najčešće pominjalo ime Zorana Lukića?

- Nismo razgovarali ni sa kim. Prvih 15 dana po dolasku u klub proveo sam u upoznavanju s ljudima. Gledao sam ko od igrača može da nam posluži za budućnost, nismo stigli da pričamo s potencijalnim novim trenerima.

Zoran Savić ne želi da daje lažna obećanja navijačima Partizana, ali iz njegovih reči izvire samopouzdanje kakvo je malo kada postojalo u klubu poslednjih godina.

- Pokušaćemo da vratimo Partizan u Evroligu. Nisam čovek od obećanja, to sam rekao i predsedniku. Objasnio sam mu da mogu samo da obećam da ćemo mnogo da radimo. Partizan po svojoj tradiciji i rezultatima, jer ima najbolje rezultate od klubova posle raspada Jugoslavije, zaslužuje da igra Evroligu - rekao je sportski direktor crno-belih.

Koliko je realno da Partizan već za dve do tri godine ponovo bude član evropske košarkaške elite?

- Za dve do tri godine Partizan bi trebalo da igra Evroligu, tome treba da težimo. Ako ne sanjamo veliko, ništa neće da se desi. Ako nam glavna stvar bude da budemo među četiri u ABA ligi, onda ne moramo da budemo ovde. Moramo da budemo ambiciozni i probamo da napravimo nešto već u prvoj godini, što da ne. Ne bežim od odgovornosti. Ako nosiš dres Partizana ili Crvene zvezde, niko neće da bude zadovoljan ako si šesti na tabeli.

Govoreći o značaju Partizana na evropskoj košarkaškoj sceni, Savić je bio prilično jasan - dres "parnog valjka" mora da se zasluži. I to će biti radna poruka unutar kluba narednih godina...

- Megino rešenje je dobro, ali to je linija manjeg otpora. Lično nikad nisam išao tako, uvek sam išao težim putem. Mega je napravila dobru stvar. Ali nekom je dres Partizana težak 100 grama, kao što su Divac, Paspalj, Danilović, Đorđević, Bogdanović, a nekom je težak 10 kilograma. U Partizanu mora da se zasluži da se igra. Mora mnogo da se radi i dokazuje da bi nosio taj dres. Moramo da vratimo tu kulturu koja je bila prisutna u klubu dugi niz godina. Ne izmišljamo mi toplu vodu. Moramo da ubedimo najbolje srpske igrače da dođu i igraju za Partizan. Zašto? Zato što imamo dobru strukturu, igramo evropsko takmičenje... Sada igramo Evrokup, ali u narednim godinama moramo da gledamo da igramo Evroligu.

Takmičarska 2020/21 najlošija je u novijoj istoriji Partizana po svim dosadašnjih rezultatskim parametrima. Savić ima objašnjenje za ovavku situaciju...

- Ova sezona korone je jako čudna. Nije problem samo Partizana, već i svih klubova koji imaju veliku podršku publike. U većim problemima je od ostalih jer ima podršku velikog broja navijača, što znaju i timovi koji dolaze u Beograd. Nedostaje ti deset poena koje uzimaš na konto podrške publike, plus igraš loše, a ostale ekipe ne osećaju pritisak.

Novi prvi operativac Partizana ispričao je i kako je došlo do toga da se vrati u Srbiju i dođe u Humsku 1.

- Sve se izdešavalo u pet dana. Pričao sam sa suprugom i dobio njenu podršku, tako da nije bila teška odluka. Samo sportski motivi su presudili. Sve moje dosadašnje odluke bile su isključivo sportske, pa tako i ova. Odluke sam uvek donosio samostalno. Supruga odlučuje oko mnogo toga, a moje je da kažem gde idemo i šta radimo, što se sporta tiče.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati