Košarka

Milan Zarić

11. 03. 2021. 22:36 0

KONAČNO POBEDA Zvezda dobila "fenjeraša" Evrolige

Košarkaši Crvene zvezde napokon su uspeli da ostvare pobedu u Evroligi! U 29. kolu su u dvorani "Aleksandar Nikolić" savladali Himki sa 92:81 i tako su prekinuli seriju od čak osam poraza.

Namučio je izabranike Dejana Radonjića tim sa najgorim skorom u Evroligi, vodio je pune tri četvrtine, ali je u poslednjoj deonici domaći tim bio mnogo bolji, pa je na kraju ostvario ubedljivu pobedu.

Međutim, početak meča nije nagoveštavao silovit trijumf. Nije mogla Zvezda da se snađe u uvodnim minutima, pre svega u napadu, pa je protivnik konstantno bio u prednosti. Vodio je sa pet, šest poena razlike, da bi taj plus bio najveći u finišu četvrtine, kada je Himki poveo sa 8:15.

Nije se situacija mnogo promenila ni u drugom kvartalu. Jurila je Zvezda prednost Rusa, uspela da dođe na minus dva, ali je to bilo sve od crveno-belih u prvom poluvremenu, pošto bi tim iz Podmoskovlja po pravilu odgovarao i čuvao je rezultatski plus.

Na veliki odmor gosti su otišli sa plus četiri, što je nagoveštavalo da će se u drugom delu voditi velika borba. Himki je bolje otvorio i treći period igre, imao je čak i 11 poena viška, kada je izgledalo da košarkaši Zvezde ne mogu da se vrate.

Međutim, u finišu treće četvrtine su se probudili Davidovac, Lojd i Dobrić, postepeno su topili prednost gostiju, da bi u finišu došli i do prednosti - 62:60.

Igralo se koš za koš samo na početku poslednje četvrtine, ali nisu crveno-beli, kao što je to bio slučaj na nekim prethodnim mečevima, gubili glavu, već su igrali pametno u napadu. Briljirao je Davidovac kada se meč lomio, a onda je protivnika dotukao Džordan Lojd.

Otišla je Zvezda u poslednja dva minuta na dvocifren plus, a kada je stekla plus 15 (90:75) - sve je bilo gotovo. Do kraja su crveno-beli sačuvali prednost i slavili sa 92:81.

Na taj način su prekinuli niz od osam vezanih poraza, te su ostvarili osmi trijum fu elitnom takmičenju. Sa druge strane, Himki je ostao poslednji sa samo tri slavlja.

CRVENA ZVEZDA - HIMKI 92:81 (8:15, 26:23, 28:22, 30:21)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Igrano bez navijača. Sudije: Ana Panter, Emilio Perez, Robert Viklicki.

Crvena zvezda: Hol 2, Volden 15, Lojd 22, Uskoković 4, Davidovac 16, Lazić 8, Rit 6, Dobrić 12, Simonović 1, Jagodić-Kuridža, Kuzmić, Noko 6.

Himki: Mekolum 29, Karasev 8, Zajcev 6, Vjalcev, Monija 2, Šarapov 2, Ponkrašov 3, Voronov, Valijev 4, Miki 27.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati