Košarka

08. 03. 2021. 14:05 0

Kobeova ruki kartica prodata za 1.795.000 dolara

Ruki kartica pokojne NBA ikone Kobea Brajanta prodata je na onlajn aukciji za skoro 1,795 miliona dolara i time postala jedna od najskupljih u istoriji sakupljanja ove vrste sportskih uspomena, preneo je američki ESPN.

Kartica je iz sezone 1996/1997. kada je slavni košarkaš bio u svojoj prvoj NBA sezoni, a razlozi za tako visoku cenu su činjenica da je ta kartica samo jedna od dve napravljene i da je u „perfektnom stanju“, kako navodi kuća koja je organizovala licitaciju – „Goldin aukcije“, prenosi "ESPN".

Kobe Brajant, petostruki NBA prvak, poginuo je sa 41 godinom 26. januara 2020. zajedno sa svojom ćerkom Đijanom i još sedmoro ljudi u padu helikoptera u Kaliforniji. Cene kartica sa Brajantovim likom porasle su oko 600%, ali ovo i dalje nije najskuplja ruki kartica u istoriji NBA – ona sa likom Lebrona Džejmsa iz sezone 2003/2004. prodata je za 1,845 miliona dolara u julu 2020. godine.

Ipak, najveće cene dostižu kartice slavnih bejzbol igrača, pa je tako rekorder na ovom polju kartica MLB legende Mikija Mentla iz 1952. godine prodata za neverovatnih 5,2 miliona dolara, a u avgustu 2020. godine potpisana ruki kartica Majka Trauta, igrača Los Anđeles Ejndželsa, dostigla je cenu od 3,9 miliona dolara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati