Košarka

Milan Zarić

02. 03. 2021. 22:42 2

Zvezdi malo i plus 10! Bajern slavio u "Pioniru"

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da prekinu crni niz u Evroligi, pošto su u 25. kolu elitnog takmičenja na svom terenu izgubili od Bajerna sa 76:78, što je bio sedmi vezani evropski poraz crveno-belih!

Tako će košarkaši Zvezde još morati da pričekaju na evroligašku pobedu, koju čekaju mesec i po dana, tačnije od 18. januara, kada su savladali Real. Posle toga su gubili od Barselone, Efesa, Asvela, Zenita, Žalgirisa i Baskonije, a ta serija je nastavljena večeras, protiv Bajerna.

Crveno-beli nisu uspeli da se raduju, iako su u dva navrata u trećoj četvrtini imali plus 10. Ipak, i to je bilo malo, pošto su prokockali prednost u finišu i na kraju su doživeli bolan poraz.

Kada je reč o samom meču, izabranici Dejana Radonjiać su sporo ušli u duel, napadački su bili i te kako neraspoloženi, ali je u odbrani štimalo, pa Bavarci nisu uspevali da se "odlepe". Jesu konstantno u prvoj četvrtini imali prednost gosti, najveću od plus šest, međutim to je ostavljalo šansu košarkašima Zvezde da se vrate u meč. Samo za to je bila potrebna bolja igra.

Ona se desila u drugom kvartalu, u kom su crveno-beli bili kudikamo raspoloženiji. Nalazili su put do protivničkog koša, pa su brzo došli do preokreta. Uspeli su da nadoknade tih minus šest iz prve četvrtine i da nadahnutom igrom u napadu dođu do najvećih osam poena prednosti.

Bajern je, doduše, uspeo da donekle uzvrati do kraja poluvremena, pa je na veliku pauzu otišao sa minus četiri. Pokušali su gosti i da početkom treće četvrtine ugroze prednost Zvezde, uspeli su da serijom dođu do minimalnog vođstva, ali je usledio odgovor crveno-belih, koji su u dva navrata otišli do najvećih plus 10.

Izgledalo je da su košarkaši Zvezde na pravom kursu i da će mirno privesti meč kraju, ali su se pitali i izabranici Andree Trinkijerija. Zaigrali su mnogo bolje u poslednjih 10 minuta, pa su polako topili prednost protivnika. Uspevali su crveno-beli da odolevaju, bili su u plusu, ali samo do poslednja dva minuta meča.

Tada su se Bavarci potpuno vratili u meč, zablistao je Vladimir Lučić, koji je najpre pogodio trojku za prilazak na minus tri, da bi kasnije bio precizan za prednost Bajerna - 68:70.

Čekao se odgovor crveno-belih u tim momentima i stigao je preko nestvarnog Džordana Lojda. Bio je Amerikanac ubedljivo najbolji pojedinac na meču, što je pokazao kada se meč lomio. Na nešto manje od dva minuta do kraja meča je pogodio trojku i doneo 71:70, što je značilo da će pobednik biti poznat u dramatičnoj završnici.

Ipak, kao i u brojnim prethodnim mečevima, kada je bilo najpotrebnije, crveno-beli su padali. Tako je Lučić drugom trojkom na meču doneo novu prednost gostima, da bi praktično Boldvin košem iz nemoguće pozicije doneo velikih 71:76.

Probali su košarkaši Zvezde da uzvrate, ali su birali loša rešenja, tako da su na kraju morali da se pomire sa porazom (76:78), sedmim vezanim u Evroligi, čime je samo produbljena agonija u elitnom evropskom takmičenju.

CRVENA ZVEZDA - BAJERN 76:78 (10:15, 25:16, 22:19, 19:28)

Dvorana: "Alekasndar Nikolić". Igrano bez navijača. Sudije: Huan Karlos Garsija, Arturas Sukis, Seržo Silva.

Crvena zvezda: Hol, Volden 15, Lojd 26, Uskoković 5, Davidovac 3, Lazić 2, Radanov, Dobrić 13, Simonović 5, Jagodić-Kuridža 7, Simanić, Kuzmić.

Bajern: Vajler-Bab 6, Boldvin 27, Kremer, Sili 3, Rejnolds 13, Lučić 10, Amajce, Cipser 2, Gist 6, Džonson, Šiško 9, Radošević 2.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati