Košarka

[ Izvor: Mozzartsport ]

24. 01. 2021. 07:51 0

Jokić za 24 časa dao 60 poena Sansima uz REKORD KARIJERE

Drugi put za 24 časa Denver je pobedio Finiks i to opet posle posle produžetka (120:112). Ovoga puta - novi dabl-dabl Nikole Jokića: 29 poena, šest asistencija i rekord karijere - 22 skoka! Naš as se mučio u regularnom delu, ali je motore upalio kada je bilo najpotrebnije. U drugom produžetku kao da mu je svega bilo dosta, pa je rešio da privede meč kraju.

Vodio je Finiks tokom čitave treće četvrtine, ali ne i sa više od osam razlike, da bi Nagetsi na startu poslednjeg perioda stigli do novog vođstva. Tesno je bilo do samo kraja, igralo se koš za koš, Ejton je igrao dobro odbranu na Jokiću, koji je promašio i par šuteva u samom finišu. Moglo je to da košta Denver, da Džamal Mari nije izvukao keca iz rukava. Dugom dvojkom Pola Sansi su stekli tri poena prednosti u poslednjim sekundama, ali je Mari bio brži od sirene. Pogodio je trojku u poslednji čas i odveo meč u produžetak.

U dodatnih pet minuta niko nije mogao da se odlepi, da bi Jokić dvojkom uz faul (pogodio i bacanje) doneo dva poena prednosti Nagetsima na 25 sekundi do kraja. Nije bio to kraj drami, Nejder je dobio tri bacanja posle početničke greške Dozira, ali je pogodio samo jedno. Jokić je otišao na liniju penala na drugoj strani i pokazao mu kako se to radi - nije zadrhtala ruka srpskom centru, Denver je imao višak od tri poena na osam sekundi do kraja. Ali... Ono što je Mariju pošlo za rukom u regularnom delu, izveo je Krauder u produžetku. Trojka iskusnog krila na 0,7 sekundi do kraja, bilo je jasno da će se u Arizoni igrati makar 58 minuta.

Ostali su košarkaši Feniksa bez snage u drugom produžetku, Jokić se razigrao, priključio mu se i Moris, pa je Denver za tili čas stekao sedam poena prednosti (najveća prednost na meču). Sve je ubrzo postalo jasno, pobeda Nagetsa posle još jednog maratona.

OSTALI REZULTATI:

Bruklin - Majami

Detroit - Filadelfija

Minesota - Nju Orleans

Čikago - LA Lejkers 90:101

Dalas - Hjuston 108:133

Juta - Golden Stejt 127:108

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati