Košarka

Milan Zarić

16. 01. 2021. 19:51 2

Partizan pao u "Morači", plej-of sad baš daleko!

Košarkaši Partizana su nastavili da pružaju veoma loše partije u ABA ligi, pošto su u 15. kolu ABA lige u gostima izgubili od Budućnosti sa 80:72 i na taj način su se dobrano udaljili od plej-ofa!

Crno-beli su u "Morači" doživeli osmi poraz u sezoni, a ako se zna da Budućnost, Mornar i Crvena zvezda imaju po dva neuspeha, a Igokea tri, jasno je da je doigravanje u ABA ligi za Partizan nemoguća misija!

Izabranici Saša Filipovskog su duel u Podgorici dočekali posle ubedljivog evropskog trijumfa nad Trentom, što je trebalo da im da određenu dozu samopouzdanja da se vrate na pobednički kolosek u ABA ligi, budući da su u prošlom kolu izgubili od Borca. Ali, nije bilo tako. Budućnost je na kraju slavila, pitanje pobednika je rešila u poslednjoj četvrtini i dodatno produbila ABA ligašku krizu crno-belih.

Kada je reč o samom meču, Podgoričani su bolje ušli u duel, pa su nakon početnih 0:3 došli do preokreta i vođstva od šest poena početkom šprve četvrtine (9:3). Međutim, do kraja četvrtine su crno-beli znali da uzvrate protivniku, te su serijom od 10:0 od minus pet došli do plus pet.

Budućnost je nakon toga odgovorila, ali do preokreta u prvoj četvrtini nije mogla, pa je Partizan u drugi kvartal ušao sa minimalnim plusom. Međutim, ono što nije uspela u prvoj, jeste u drugoj, pa je Budućnost konstantno vodila u drugom kvartalu.

Imali su Podgoričani opet onih najvećih plus šest, da bi na poluvreme otišli sa sasvim solidnih za njih 41:36.

Ipak, Partizan je u trećoj četvrtini uspeo da se vrati, uspostavio je rezultatsku ravnotežu, pa je u ovom delu meča bila rezultatska klackalica. Prednost je uglavnom bila minimalna, viđena su česta izjednačenja, što je obećavalo samo jedno - neivesnost u poslednjih 10 minuta.

Međutim, od drame nije bilo ničega, jer se razgoropadio Nikola Ivanović, pod košem je blistao Dragan Apić, pa je prednost "đetića" konstantno rasla. Bilo je tu i osam, devet poena prednosti, a kada je Budućnost na dva minuta pre kraja otišla na plus 10 (75:65), pobednik je mogao da se nasluti.

Ali, izabranici Saša Filipovskog se nisu predavali, već su ušli u seriju u samom finišu. Pogađali su Rade Zagorac i Kodi Miler Mekintajer, pa su za tili čas približili crno-bele na samo minus tri - 75:72. Tinjala je nada kod košarkaša Partizana u tim momentima, ali se sve srušilo kada je Nikola Ivanović na 19 sekundi pre kraja pogodio trojku za 78:72.

Podgoričani su tu prednost do kraja sačuvali, te su slavili sa 80:72.

BUDUĆNOST - PARTIZAN 80:72 (20:21, 21:15, 13:18, 26:18)

Dvorana: "Morača". Sudije: Sašo Petek, Mario Majkić, Denis Hadžić.

Budućnost: Kobs 9, Ivanović 25, Edžim, Šehović, D. Nikolić 6, Apić 8, Mitrović 7, Dela Vale 17, Z. Nikolić, Popović 2, Rid 6, Žugić.

Partizan: Mika 11, Miler-Mekintajer 7, Zagorac 14, Pejdž 9, Dangubić 3, Jaramaz, Veličković, Perkins 10, Janković 2, Tomas 4, Trifunović 9, Mozli 3.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati