Košarka

Milan Zarić

03. 12. 2020. 22:17 0

Treći poraz u nizu: Zvezda pala u Izraelu

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su treći poraz u nizu u Evroligi, pošto su u gostima izgubili od Makabija sa 81:76 u 12. kolu elitnog takmičenja.

Crveno-beli su duel u Tel Avivu dočekali posle poraza od Barselone i Efesa sa nadom da će da prekinu tu seriju i da se raduju. Međutim, nije išlo, pa je Makabi posle rezultatske klackalice u poslednjoj četvrtini na kraju slavio.

Izabranici Saše Obradovića su bolje počeli meč, budući da su u prvoj četvrtini imali i sedam poena viška (9:16). Ali, "Ponos Izraela" se probudio u završnici ovog kvartala, te je serijom od 14:4 došao do preokreta i sa plus tri je otišao na prvi obavezni odmor.

To je očigledno dalo dodatni motiv Izralecima, koji su u drugoj i trećoj četvrtini bili bolji od crveno-belih i konstantno su imali prednost. U drugom kvartalu su najviše išli do osam poena prednosti, da bi taj plus u trećoj četvrtini išao i preko 10 razlike (najviše je bilo plus 13 - 52:39).

Ipak, Zvezda je iz te teške situacije uspela da se izvuče, do kraja četvrtine je primila samo četiri poena, a postigli čak 16, pa su došli na samo jedan poen zaostatka.

Obećavalo je to neizvestan finiš, kako je i bilo, pa je poslednjih 10 minuta obeležila rezultatska klackalica, pa je prednost bila čas na jednoj, a čas na drugoj strani. Ipak, u samoj završnici je Zvezda pala, finiš je pripao Makabiju, koji je na kraju slavio sa 81:76.

Došao je Makabi do četvrte pobede i sa skorom 4-8 deli 13. poziciju na tabeli upravo sa Crvenom zvezdom.

MAKABI - CRVENA ZVEZDA 81:76 (23:20, 18:18, 15:17, 25:21)

Dvorana: "Menora Mivtačim Arena". Sudije: Danijel Jerezuelo, Fernando Roča, Artem Lavrukin.

Makabi: Brajant 18, Vilbekin 23, Džons 8, Kalojaro 3, Hanter 13, Koen, Kaspi 4, Dorsi 4, Dibartolomeo 2, Blejzer 2, Bender, Žižić 4.

Crvena zvezda: Ročesti 4, O'Brajant 13, Volden 3, Lojd 24, Davidovac 14, Lazić, Rit 3, Dobrić 4, Simonović, Jagodić-Kuridža 6, Kuzmić 3, Teri 2.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati