Košarka

Direktno.rs

28. 11. 2020. 17:57 8

PROBUDITE SE Košarkaši, nećete valjda kao gubitnici iz fudbala!

Jedna od retkih svetlih tačaka Srbije je (bila) košarka, ali se bojimo da nam, posle debakla svih mlađih selekcija i posrtanja A muške reprezentacije, i trofejni sport ide putem fudbala. Nažalost, pošto su sve državne institucije u ovoj zemlji uništene, blizu smo i da muška košarka krene putem Kokezinih gubitnika... Nažalost!

Decenijama smo ponosno isticali da smo zemlja košarke, da je igra sa narandžastom loptom nacionalni sport broj jedan, ali se poslednjih godina sve više susrećemo sa bolnom temom: u kom pravcu nam ide muška A reprezentacija?

Poslednju medalju "orlovi" su osvojili pre tri godine, a iako pripadamo svetskom vrhu, ili bi trebalo da nam je tamo mesto, u poslednje dve godine dozvoljavamo da nam lekcije dele Švajcarci, Gruzijci, Estonci, Izraelci, Nemci... Za sve njih Srbija je velesila, bila nekad.

Selektor Igor Kokoškov i igrači su igrali u Finskoj bez trunke žara, volje i energije, što je nedopustivo. Istovremeno, plaćamo ceh tome što u Crvenoj zvezdi i Partizanu trenutno igra ukupno 14 stranaca. Gde su domaći, mladi, talentovani košarkaši?

Očigledno da, za razliku od ženske košarke, muška posrće, posustaje i gubi kontrolu, odnosno šampionski gen. Bez obzira na to što zbog rata Evroliga - FIBA ne igraju naši najbolji igrači (isto je svim selekcijama), opravdanja za sramotu u Finskoj nema, premda ovo nije jedina bruka. Izgubiti od Gruzije u košarci je nedopustivo, boriti se grčevito za plasman na Evropsko prvenstvu u grupi iz koje idu tri prvoplasirane ekipe jeste komično, naravno biće tragično ako ne odemo na šampionat, i s pravom se dovodi u pitanje rad Košarkaškog saveza, odnosno njegovog muškog dela, takođe i stručnog štaba na čelu sa selektorom Kokoškovim, kao i selekcije igračkog kadra.

Za kratko vreme smo stigli od olimpijskog, svetskog i evropskog srebra do tima koji gubi od "liliputanaca", što je neoprostivo. Ipak, kada se ima u vidu u kom pravcu nam država ide i kakav nam je sport, možda je i ovo urušavanje košarke samo jedan deo kompletne slike Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati