Košarka

Direktno.rs

27. 11. 2020. 23:08 0

I TO JE MOGUĆE Danska dobila Litvaniju u košarci!

U petak su se igrali prvi mečevi novembarskog "prozora" u okviru kvalifikacija za Evrobasket 2022. godine, a junaci dana su košarkaši Danske, koji su u Viljnusu senzacionalno pobedili Litvaniju sa 80:76.

Skandinavci, koji nemaju košarkašku tradiciju, savladali su jednu od najčuvenijih košarkaših nacija i tako su ostvarili najveću pobedu u istoriji. Međutim, ovde treba biti iskren i reći da su Litvanci nastupili bez najvećih zvezda, no ni to igrače koji su nastupili ne "vadi".

Ključne poene u finišu meča za Dansku postigli su Gabrijel Lundberg i Adama Darbo, pa Danska sada ima jednu pobedu i dva poraza u Grupi C, dok je Litvanija na 1-2 jer ih je u prethodnom „prozoru“ već pobedila Belgija.

Najbolji u redovima Danske bio je upravo Lundberg sa 28 poena, 7 skokova i 4 asistencije, dok je 13 dodao Matijas Bak Kristensen. Kod poraženih Litvanaca istakao se Deividas Gailijus sa 16 poena, dok je 15 dodao Tomas Dimsa.

Belgija je u drugom meču grupe rezultatom 90:62 deklasirala Češku, a 18 poena za pobednika postigao je Retin Obasohan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati