Košarka

Milan Zarić

30. 10. 2020. 19:58 1

KOBNI FINIŠ Himki trojkama srušio Zvezdu

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da u dva kola uzmu meru još jednom ruskom klubu, budući da su u šestoj rundi Evrolige poraženi u Moskvi od Himkija sa 83:77. Zanimljivo, Rusi su upravo protiv srpskog predstavnika ostvarili prvi poraz ove sezone u elitnom takmičenju.

Najzaslužniji za pobedu Rusa bili su Erik Mekolum sa 23 i Aleksej Šved sa 15 poena, dok su kod crveno-belih bolji od ostalih bili Džordan Lojd sa 18 i debitant Džoni O'Brajant sa 14.

Crveno-beli su sa velikom dozom samopouzdanja došli u Rusiju, budući da su pre osam dana u onom dramatičnom meču savladali CSKA, te su bili rešeni da se raduju protiv još jednog kluba iz ove zemlje. Međutim, do toga nije došlo, Himki je slavio i ostavio je tim Saše Obradovića na učinku 2-3.

Bolje je Himki ušao u meč, pa je već u uvodnim minutima imao i sedam poena razlike. Jer, Zvezda je prva došla do poena, da bi onda usledila serija Rusa od 8:0, koja je donela prednost od 8:1.

Uspeli su crveno-beli da se oporave u prvoj četvrtini od tog početnog udara, te su istopili prednost protivnika. I ne samo to, već su došli i do preokreta, pa su u drugi kvatral ušli sa plus tri - 19:22. Napomenimo da to nije bilo najveće vođstvo Zvezde, jer je serijom od 10:0 došla i do pet poena viška.

U drugoj četvrtini nije bilo neke osetnije prednosti nijedne ekipe, pa je najviše što su oba kluba uradila jeste da dođu do četiri poena prednosti. Imala je Zvezda 26:30, ali je Himki uspeo da preokrene i u rezultatskoj klackalici da ode na poluvreme sa 44:40.

Slična igra viđena je u trećem kvartalu, u kom je, barem se tako činilo, Zvezda bila konkretnija, imala je i plus pet, međutim u samom finišu je došlo do pada, te je Himki u poslednjih 10 minuta ušao sa plus jedan (58:57).

To je, ispostavilo se kasnije, bilo i ključno za konačan ishod, jer je Himki igrao nadahnuto, dok su gosti bili neprepoznatljivi, pa je prednost Rusa konstantno rasla. Sve je praktično bilo gotovo na dva minuta pre kraja, kada je Mekolum pogodio trojku, kojom je doneo domaćima plus 11 (77:66).

Himki je do kraja sačuvao prednost, slavio je sa 83:77 i naneo Zvezdi treći evroligaški poraz.

HIMKI - CRVENA ZVEZDA 83:77 (19:22, 25:18, 14:17, 25:20)

Dvorana: "Arena Mitišči". Sudije: Sreten Radović, Pjotr Pastušak, Robert Viklicki.

Himki: Šved 15, Mekolum 23, Tima 9, Karašev 2, Zajcev 3, Monro 9, Odinokov, Voronov, Buker, Jerebko 8, Bertans 3, Miki 11.

Crvena zvezda: O'Brajant 14, Ročesti 7, Hol 4, Volden 11, Lojd 18, Davidovac, Lazić 5, Dobrić 2, Simonović, Jagodić-Kuridža 4, Kuzmić 8, Teri 4.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati