Košarka

I. V.

18. 10. 2020. 13:33 8

Vučiću, evo šanse da budeš lider u regionu i najbolji u Evropi!

Ovo je priča o tome kako se postaje košarkaški trener. Srbija može da bude ponosna što će ubrzo imati u plejadi trofejnih i velikih stručnjaka pored Obradovića, Pešića, Maljkovića, Ivkovića, Vujoševića, još jednog - Aleksandra Vučića.

Trener se postaje tako što se na početku karijere radi sa mlađim kategorijama, jer je praksa u ovom poslu, kao i u životu - najvažnija. A ona kaže, morate biti posvećeni 100 odsto, glavom pre svega, i da vas ništa drugo ne zanima, najmanje politika. Jer ako obavljate, recimo, ulogu predsednika države i trenera, na primer, Igokee, onda se dogodi da od tog posla ne bude ništa. Tako da, ako Vučić hoće da postane novi Željko Obradović, moraće da batali politiku, dramaturgiju na konferencijama za medije, vređanje novinara, da izbaci iz rečnika "ološ, bednik, lopov, narkoman, peder, picousti...", suvišna obraćanja narodu i ispiranje mozga.

Jer, kako će ga igrači na terenu ili tajm-autu onda ozbiljno shvatiti?

Počinje se sa generacijom između 12 i 15 godina, bori se za mesto pod suncem, u prohladnim halama, priča se sa roditeljima dece, postaje se psiholog na klupi.

Ako napravite nekog talenta za veliki klub, znači da ste u toj kategoriji uspeli, i idete stepenik više - 17 i 18, tu se već traži trenerska diploma koju će, nadamo se, naš predsednik do tada da obezbedi, a onda kreću i utakmice. Upravo je to prekretnica - da li se ostaje u trenerskim vodama samo u radu sa decom ili se prelazi u seniorski pogon.

Ne sumnjamo da će Vučić tražiti savet od svojih trenerskih idola Duška Vujoševića i Dude Ivković, bez obzira na to što su opoziciono orijentisani, oni uvažavaju i respektuju svako političko i košarkaško mišljenje, makar se ono razlikovalo od njihovog.

- Spreman sam Vučiću da pomognem da postane trener. Ipak, kako se sad ponaša kao predsednik države nisam siguran da može da bude trener u kolektivnom sportu, ali s obzirom na to da želi da radi s mladima i da je ekonomski obezbeđen, moguće da bi to radio opuštenije i zdravije - rekao je za Direktno Duško Vujošević.

Naravno, junak ove priče mora to da nauči da bi bio jednog dana neko i nešto u košarci. Ne sumnjamo da će sa juniorima osvojiti i neki trofej, a onda sledi, po logici stvari, ulazak u seniorske vode.

E, tamo se pokazuje pravo lice. Moraće veoma brzo da zaboravi dranje, glumu, dramaturgiju, lažne suze, atak na novinare, to je prosto u sportu zabranjeno. Moraće da se pomiri i sa otkazima, oni su sastavni deo (ne)uspeha, međutim mi mu proričemo blistavu karijeru, sve same pobede...

Za početak biće lider u regionu, a potom i najbolji u Evropi. A da bi tu bio, mora i da posluša savete opet Vujoševića i Ivkovića kako da dostigne slavu Željka Obradovića. Njegovih devet evropskih titula biće malo jači zadatak za čoveka koji ulazi u trenerske vode u 50. godini, ali ništa nije nemoguće na ovom svetu, kada Krizni štab može da obmanjuje narod oko brojki zaraženih i umrlih od korone, može i Vučić i u 72. godini da osvoji Evroligu!

Bila bi to velika čast za srpsku košarku, a Pešić, Maljković, Ivković, Vujošević, Obradović bi dobili pravog konkurenta, koji je sa Andrićevog venca uzeo narandžastu loptu i seo na trenersku klupu.

A ako želi da postane i selektor onda bi za predsednika Košarkaškog saveza morao da dođe Dragan Đilas, najbolji i najtrofejniji predsednik našeg saveza u istoriji, po rezultatima A ženskih i muških reprezentacija za njegove ere!

Mi Vučiću želimo uspeh i da jednog dana stvarno na Direktno.rs osvane naslov: "Vučić lider u regionu i najbolji u Evropi".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati