Košarka

Direktno.rs

27. 09. 2020. 09:34 0

Jokić: Bili smo niko, a uradili smo nešto

"Mi smo, kako da kažem, bili niko u odnosu na ekipe u plej-ofu, ali smo bili neko ko je mnogo radio da bi bio ovde. Znamo taj osećaj kako je raditi mnogo i uraditi nešto" - istakao je umorni i utučeni srpski as Nikola Jokić koji je sa Denverom ispisivao neke nove stranice istorije NBA plej-ofa ali je skinuo kapu pred Lejkersima u finalu Zapadne konferencije.

Stečeno iskustvo je bilo neprocenjivo.

- Ovo je nezaboravno iskustvo koje ćemo pamtiti celog života. Imali smo sjajnu grupu, mnogo smo se borili, imali smo šest eliminacionih mečeva, a danas ništa nismo mogli. Bili su bolji. Lebron je bio neverovatan, igrao je srcem, Dejvis bio je prava atrakcija meča i svi smo morali da obraćamo pažnju na njega. Izgubili jesmo ali bili smo im sve vreme blizu. Učinili smo ovo finale zanimljivim - zastao je Jokić i pitao - A, koje je bilo vaše pitanje? Ah, da, iskustvo. Da, stekli smo veliko iskustvo za budućnost. Borili smo se, opet smo bili na minus 16 i nismo se predavali. To je mentalitet, fokus na tome treba da bude i za naredne sezone. Igrati i boriti se do kraja, to smo bili mi, tako bi trebalo da izgledamo i ubuduće.

Pričao je as Denvera i o mladim igračima, njihovom doprinosu, Porteru, Morisu, a posebno o Džamalu Mareju koji je u ovoj seriji potvrdio da izrasta u NBA asa.

- Marej je fantastičan, on je naš lider, pun je energije, kad je došao ovde bio je povređen. Zato je igrao nešto slabije dve-tri utakmice. Ali, on je as, borac, šuter, igra neverovatno. Kad sam došao u Denver pre pet godina imali smo 20-30 pobeda, sada smo igrali finale Konferencije.

Tuga kao more a ponos kao nebo, tako se osećao Jokić.

- Srećan sam što smo pokazali put mlađim igračima kako treba da se igra i izgleda na terenu. Znate, mi smo, kako da kežem, bili niko u odnosu na ekipe u plej-ofu, ali samo bili neko ko je radio mnogo da bude ovde. Znamo taj osećaj kako je raditi mnogo i uraditi nešto. Ponosan sam - zaključio je Jokić.

Čuveni Irvin Medžik Džonson je sipao opet komplimente na igru Jokića i Mareja.

- Denver ima čime da se ponosi. Džamal Marej, NIkola Jokić i ostatak mladog tima imaće mnogo šansi u budućnosti da pobede u NBA finalu -  napisao je Medžik Džonson na Tviteru.

Pred Jokićem i ostalim igračima Denvera je zaslužen odmor a pred upravom težak posao jer od danas imaju čak četvoricu slobodnih agenata. Ugovori su istekli Mejsonu Plamliju, Polu Milsapu, Džeremi Grentu i Toriju Kregu... Treba zadržati kostur i ojačati ekipu za narednu sezonu jer Jokiću i Mareju nedostaje "treći jak adut" za napad na NBA prsten.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati