Košarka

[ Izvor: Beta ]

24. 09. 2020. 07:50 0

Majami - Boston: 3:1! Hiro 37 poena

Košarkaši Majamija poveli su 3:1 protiv Bostona u finalu plej-ofa Istočne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas pobedili sa 112:109.

Majami je predvodio Tajler Hiro klupskim rekordom u plej-ofu za "rukija" od 37 poena, a imao je i šest skokova i tri asistencije. Iz igre je šutirao 14/21, ubacio je pet "trojki" iz 10 pokušaja i postao tek drugi 20-godišnjak koji je u plej-of utakmici NBA lige postigao najmanje 37 poena.

Pre njega to je uspelo Medžiku Džonsonu, koji je postigao 42 poena u šestoj utakmici NBA finala 1980. godine igrajući za Los Andjeles Lejkerse protiv Filadelfije.

- Dobro se osećam zbog toga. Čeka nas još posla, vodimo sa 3:1 - rekao je Hiro.

Džimi Batler pobedi je doprineo sa 24 poena i devet skokova, Goran Dragić sa 22 poena, pet skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte, a Bem Adebajo sa 20 poena i 12 skokova.

U ekipi iz Bostona najefikasniji je bio Džejson Tejtum sa 28 poena, koje je postigao u drugom poluvremenu. On je imao i devet skokova, četiri asistencije i tri blokade. Džejlen Braun utakmicu je završio sa 21 poenom i devet skokova, Kemba Voker sa 20 poena, a Gordon Hejvord sa 14 poena i sedam skokova.

Boston je u poslednjoj četvrtini uspeo da nadoknadi dvocifreni zaostatak, a 16 sekundi pre kraja "trojkom" Brauna prišao je na 104:107. Hiro je 2,1 sekundu pre kraja ubacio dva slobodna bacanja i obezbedio pobedu.

- Nisam postigao nijedan poen u prvom poluvremenu. To je neprihvatljivo. Znam da moram da igram bolje - rekao je Tejtum.

Majami je 12. put poveo sa 3:1 u seriji plej-ofa koja se igra na sedam utakmica i svaki put je prošao dalje.

Ekipi je potrebna još jedna pobeda za plasman u veliko finale, a peta utakmica na programu je izmedju petka i subote.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati