Košarka

Direktno.rs

16. 08. 2020. 17:37 4

UDARIO ČOVEKA, NIJE ODGOVARAO Divac Žeželju: 'Ajde, indijanac, beži!

Igor Žeželj, nekad blizak demokratama, a danas naprednjacima, vlasnik 41 medija u Srbiji i 15 u Hrvatskoj, osim što nije objasnio odakle mu 10 miliona evra za kupovinu novina i portala, ima i "zavidnu" funkcionersku košarkašku karijeru. Juna 2006. godine udario je navijača, protiv njega je podignuta krivična prijava, a zbog tadašnjeg generalnog menadžera KK Crvena zvezda i čuveni Vlade Divac je napustio našu košarku.

Pod još nerazjašnjenim okolnostima, za vreme jednog od večitih derbija između Crvene zvezde i Partizana, pre 14 godina, Igor Žeželj je udario navijača Miloša Feketea i rasekao mu usnu. Zbog toga je policija protiv Žeželja podigla krivičnu prijavu, a Košarkaški savez Srbije na dve godine ga je suspendovao sa svih funkcija u košarci.

Zanimljivo je da je tada javnost brujala o skandalu uz naslove "Žeželj mu oprostio što ga je tukao". Žeželjev bokserski potez je uzdrmao srpsku košarku i bacio je ljagu na Crvenu zvezdu, a navijač je morao sutradan da dođe u prostorije kluba kako bi uz obostrano izvinjenje ublažio nasilnički potez današnjeg vlasnika nikad doslednog i uvek prljavog "Kurira".

To nije sve, siledžijstvo je nastavio ispred svlačionice Crvene zvezde, kada se umalo nije obračunao sa legendom Vladom Divcem. Na primedbu čuvenog asa i na pitanje zašto je učestvovao u tuči, Žeželj mu je odgovorio:

- Tebe su podmetnuli da to kažeš!

Na to mu je Divac uzvratio:

- 'Ajde, indijanac, beži! Udario si čoveka!

Da zlo bude veće, Žeželj je poručio Divcu da ide iz zemlje. Zbog njega ili ne, tek slavni košarkaš je upravo, zbog ovakvih ljudi i reči, napustio našu košarku i sve funkcije u njoj.

Sve u svemu, nikada ništa se nije dogodilo oko krivične prijave, bila je to injekcija navijačima i jednih i drugih za, i tada i kasnije, ratove na tribinama, bilo je i izgubljenih života, fizičkih napada na aktere derbija (Milana Gurovića, Stefana Jovića), a kada vam funkcioneri klubova pokažu da mogu da se nasilno ponašaju i da nekažnjeno prođu, zašto ne bi onda i oni koji sa severa ili juga predstavljaju naša dva najveća kluba.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati