Košarka

Direktno.rs

12. 08. 2020. 08:28 0

"Pelikani" mušterije Bogdanu i Bjelici

Sakramento je dočekao i drugu pobedu u "balonu" i to opet protiv Nju Orleansa Pelikansa. Bogdanović je pre nekoliko dana u pobedi nad "pelikanima" postigao 35 poena, a u jutrošnjoj od 112:106 ubacio je 16, dok je Bjelica dodao 13 koševa.

Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica igrali su najveći deo meča. Za 38 minuta Bogdan je postigao 16 poena uz 70 odsto šuta (10/7, 2/1 za tri), šest skokova i sedam asistencija. "Beli" je za 33 minuta postigao 13 poena (šut 9/4, 5/2 za tri), 5 skokova i dve asistencije, dok je najefikasniji kod Kingsa bio Barnas sa 25 poena. Kod Nju Orleansa prednjačio je Okafor sa 21 poenom.

Vodili su Kingsi u drugom poluvremenu, Nju Orleans je stigao do minusa od četiri poena na pola minuta do kraja ali je Bjelica postigao koševe sa linije slobodnih bacanja i tako postavio konačan rezultat. Nažalost, obe ekipe zuavršavaju sezonu jer nemaju šanse za plej-of.

Portland je pobedio Dalas 134:131 uz fenomenalnu partiju Dejmona Lilarda koji je postigao čak 61 poen, uz šut 32/17, 17/9 za tri poena, 18/18 slobodna bacanja, pet skokova i osam asistencija.

- Nije ovo ništa, hoću više. Kada sam dolazio u Dizni svet rekao sam da nisam došao da gubim vreme ovde već da moramo da se borimo za najviši cilj. Moramo da dobijemo i Bruklin, to je najvažnija utakmica za nas ovde. Moramo da kontrolišemo našu sudbinu - istakao je Lilard koji je uz Vilta Čemberlena postao drugi košarkaš koji je u sezoni imao tri meča sa preko 60 postignutih poena.

Pomogao mu je Karmelo Entoni sa 26 poena. U tim Dalasa vratili su se Porzingis (36) i Dončić (25, 8 sk, 10 asist), što je uzrokovalo malu minutažu Bobana Marjanovića. Za sedam minuta naš centar je postigao dva poena i imao jedan skok. Meč je rešen u poslednjim sekundama, jer kad je ostalo 3,9 sekundi Dalasu je sviran faul u napadu i Mekalum je pogodio oba bacanja. Hardevej junior promašio je trojku za produžetak.

Milvoki je bio ubedljiv protiv Vašingtona 126:113, Boston protiv Memfisa (Gudurić igrao tri minuta bez učinka) 122:107, a Finiks je isprašio Filadelfiju 130:117.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati