Košarka

Milan Zarić

04. 08. 2020. 01:01 0

TRIPL-DABL MAŠINA Jokić se naljutio i dotukao Oklahomu

Maestralni Nikola Jokić! Naš as je blistao u meču protiv Oklahoma sitija, koji su košarkaši Denvera rešili u svoju korist sa 121:113 posle produžetka, a najzaslužniji za slavlje bio je upravo reprezentativac Srbije koji je meč okončao sa tripl-dabl učinkom (30 poena, 12 skokova i 10 asistencija)!

To je onaj Nikola Jokić kakvog su navikli da gledaju navijači Denvera! Dominirao je srpski centar pod oba obruča, pogađao je, nemilosrdno hvatao lopte pored čuvara, asistirao, dolazio do ničijih lopti i na kraju je bio zvezda večeri! Ostvario je tripl-dabl na drugom meču "restarta" sezone i pokazao je da će biti strah i trepet za protivnike u preostalim utakmicama ligaškog dela, a pogotovo u plej-ofu, u kom Denver ima velike ambicije.

Meč sa Oklahomom je okončao sa sjajnim učinkom od 30 poena, 12 skokova i 10 asistencija, što je bio njegov 13. tripl-dabl u sezoni, a 41. u karijeri! Do ovog nestvarnog učinka je došao za 39 minuta, pritom šutirajući iz igre 10/21, a sjajnom učinku je dodao i dve ukradene lopte.

Desetkovani Nagetsi su loše nastavili sezonu posle pauze zbog koronavirusa, budući da su u "balonu" u Orlandu prilično lako izgubili od Majamija, pa su morali da se protiv Tandera "vade" i vraćaju na pobednički kolosek. U tome su i uspeli, mada im nije bilo lako. Jer, dve ekipe sa Zapada su odigrale sjajnu utakmicu, punu preokreta i uzbuđenja, pa je na kraju pobednik bio poznat tek posle produžetka.

Kada je reč o samom meču, Denver je nešto bolje zaigrao u prvom kvartalu, budući da je imao šest poena viška, da bi u drugoj četvrtini otišao i na plus 10. Međutim, Oklahoma se vratila već do kraja poluvremena.

I od tog trenutka do kraja meča se sve svodilo na čestu promenu vođstva, čas je prednost imao Denver, a čas bi tas na vagi prevagnuo na stranu Oklahome. U tom ritmu se igralo sve do tri, četiri minuta do kraja meča, kada je Oklahoma otišla na plus sedam (103:96), kada je izgledalo da će Tanderi na kraju i da se raduju.

Ali, tada su se probudili Nagetsi, uspeli su da stignu prednost rivala, čemu je doprineo Jokić sa pet poena, pa su "penali" odlučivali ko će slaviti. U poslednja pola minuta je viđena česta promena prednosti, jer su sa linije slobodnih bacanja bili precizni igrači obe ekipe, a na tri sekunde do kraja Kris Pol je mogao da donese pobedu Oklahomi. Međutim, samo je jednom bio precizan, pa je četvrta četvrtina okončana nerešenim rezultatom - 109:109, pa je sve rešavano u produžetku.

Međutim, u dodatnih pet minuta praktično nije bilo nikakvih nedoumica, jer su košarkaši Denvera bili mnogo bolji, predvođeni našim Nikolom Jokićem, koji je u produžetku postigao osam poena, došli su do trijumfa od 121:113.

Pored našeg Jokića, Denver su do pobede na ovom meču vodili Majl Porter džunior sa 37 poena, što je i njegov rekord karijere, dok su se na 17 poena zaustavili Pol Milsap i Monte Moris.

Kada je reč o Oklahomi, najistaknutiji su bili Šaj Džildžijus-Aleksander sa 24, Kris Pol sa 23 i Danilo Galinari sa 20 poena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati