Košarka

[ Izvor: KK Partizan ]

09. 07. 2020. 15:52 0

Šćepanović: Obećavam krv i znoj

Novi trener Partizana Vlado Šćepanović imao je neuobičajeno predstavljanje bez novinara koji su postavljali pitanja mejlom. Citirao je Crnogorac Čerčila i Mešu Sleimovića, nije krio da više voli da radi nego da priča, a ne beži od toga da crno-beli moraju da se bore za trofeje u svim takmičenjima.

Predsednik kluba Ostoja Mijailović je imao uvodnu reč, rekao je da sva medijska nagađanja od odlaska Andree Trinkijerija nisu bila osnovana jer je odluka o imenovanju Vlada Šćepanovića bila odmah doneta.

- Od dolaska Trinkijerija 2018. i njegovog stručnog štaba, posmatrajući njihov rad, imao sam osećaj da će Vlada Šćepanović biti trener Partizana jednog dana. Kad smo ostali bez Trinkijerija, nismo mnogo razamišljali iako su nam nudili razne trenere. Naš izbor je bio Šćepanović. Želim mu mnogo sreće u radu i imaće od nas punu podršku. Bilo je vreme da Partizan dobije trenera koji je čistokrvnui partizanovac, koji će dati sve od sebe da nastavimo tamo gde smo stali 15. marta. Iako je bilo pritisaka sa raznih strana da nam se rasturi ekipa, uspeli smo da sačuvamo gro ekipe - rekao je Ostoja Mijailović, a kasnije dodao da profesor Koprivica ostaje u stručnom štabu.

Vlado je potvrdio da se nije dvoumio nijednog momenta kad mu je ponuđeno mesto trenera.

- Ostvarila mi se jedna od najvećih želja. Velika mi je čast i zadovoljstvo, ali i velika obaveza da sedim ovde, gde su sedeli mnogi veliki treneri. Mogu da obećam onu Čerčilolvsku "samo suze i znoj". U sportu je nezahvalno obećavati rezultate ali zna se ko je i šta je Partizan i gde treba da bude. Velika su očekivanja su i sa moja strane. Istina je najveća koju je rekao naš pisac Meša Selimović "ono smo što radimo a ne ono što mislimo". Nisam čovek od velikih reči, više sam od onih što može da pokaže na terenu - obećao je Šćepanović.

Ono što je kao pomoćnik sa Trinkijerijem radio dve godine će u globalu ostati, ali...

- Gro ekipe je na okupu i nismo u mogućnosti da drastično menjamo bilo šta, a i filoziofija koja dobija treba da ostane. Ne volim da kopiram druge, imam neke poglede na sport i u skladu sa kvalitetima praviće se i igra Partizana. Biće jedna vrsta filoziofije igre koje će svi voleti da gledaju.

U zavisnosti od razgovora koji slede, zavisiće i ostanci Gordića, Birčevića i drugih igrača, nije mnogo otkrio novi trener, ali je spreman da se nosi sa pritiskom jer se obaveze u Partizanu znaju.

- Partizan je veliki klub i pravio je velike rezultate. Ambicije su najveće. Daćemo sve od sebe a videćemo za šta će to biti dovoljno. Trema? Pozitivna trema postoji, jer je ona energija koja motiviše i pokreće. Ako nemate strah onda vam i nije važno da li ćete da uspete ili ne. Ako vam je stalo da nešto napravite morate da imate strah.

Imao je privilegiju da kao igrač radi sa Duškom Vujoševićem, Željkom Obradovićem, Svetislavom Pešićem, da bude pomoćnik Trinkijeriju

- Imao sam privilegiju da radim sa svima njima. Svi su oni različiti i rad sa svakim od njih pomogao mi je da formiram svoje mišljenje u skladu sa karakterom i pogledom - istakao je Šćepanović.

Novi trener je sa Partizanom potpisao dvogodišnji ugovor, a stručni štab će uz njega činiti: Aleksandar Matović, Dejan Mijatović, prof Vladimir Koprivica i drugi saradnici koji do su i do sada činili stručni štab. Priv pomoćnik trebalo bi da mu bude Vlada Androić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati