Košarka

Milan Zarić

30. 05. 2020. 22:02 0

JAČI OD KORONE Kamp YUBAC 29. put stvara košarkaške asove

Kamp YUBAC, čiji je medijski sponzor Direktno.rs, a na kom su stasala mnoga košarkaška imena, tokom leta će nastaviti bogatu tradiciju, te će tako mališani 29. godinu zaredom imati priliku da rade u odličnim uslovima i sa nekim od najboljih stručnjaka. Ovogodišnje izdanje kampa na Kopaoniku počeće 28. juna i trajaće do 21. avgusta, zbog čega ne krije zadovoljstvo direktor Dragoljub Vidačić.

Kamp YUBAC će se ove godine održati u nešto drugačijim okolostima, jer dolazi posle epidemije koronavirusa, a Vidačić uverava da će do 28. juna sve biti spremno i da će deca trenirati u odličnim uslovima.

- Skraćeno nam je vreme za organizaciju kampa. Pripreme su dosta dobro tekle, izgledalo je sve odlično, a onda se desila korona. Imali smo ideju kako sve da uradimo u specijalističkim kampovima, imali smo programe i hteli smo da uvedemo neke novine i video analize. Ali, onda je sve to stalo polovinom marta, pa sada imamo mesec dana da sve to dovršimo. Tehnički je sve u najboljem redu, dovoljno je vremena da se sve pripremi na odgovarajući način. Razmišljali smo sve vreme kako ćemo i šta ćemo da uradimo na Kopaoniku, imamo iskustvo i tačno znamo šta hoćemo da uradimo. Hoteli na Kopaniku nam daju smeštaj, bazene, sale, tačno znaju proceduru, a mi ćemo pratiti savete od naših zdravstvenih instanci i verujem da će to sve biti u redu, te da će situacija sa koronom u narednih mesec dana biti još bolja - rekao je Dragoljub Vidačić za Direktno.rs.

Koliki broj dece se očekuje ove godine na kampu YUBAC?

- Nije sada realno dati pravu ocenu, verovatno će ih biti manje nego prošle godine, ali imaju klinci još mesec dana da se pripreme. Nama je važno što su im poznati termini prijemnih ispita za srednje škole i fakultete, pošto mi "hvatamo" decu između 12 i 19 godina. Sada su vezani za prijemne ispite, male mature, ali sada kada su poznati termini njihovih obaveza, očekujem da se prijave u jooš većem broju. Jer, do sada nisu smeli da se prijave, baš zbog te neizvesnosti. Jasno je da ćemo u svim smenama raditi, sve smene će biti neprekidno na kampu. Za sada smo zadovoljni, ne možemo da pričamo da su brojevi kao prošle godine, ali verujemo da će kamp odlično doći klincima da se malo vrate u normalu, da treniraju, a košarkašima da nadoknade propušteno. Jer, sa dva treninga ovde i sa dobrim trenerima mogu da se vrate u formu.

YUBAC ima bogatu istoriju, 29. godinu zaredom se organizuje. Da li je to motiv da se svake godine bude sve bolji i bolji?

- Naravno da tradicija obavezuje, važan je faktor, ali ono što je uvek činilo kamp boljim je taj entuzijazam ljudi koji su radili na njemu. Imali smo decu iz 50-ak zemalja, kod nas je bilo preko 36.000 mališana. Donošene su neke nove stvari, ali smo uvek vodili računa da sve besprekorno izgleda kada je reč o organizaciji. Mnogo njih je dolazilo iz inostranstva kod nas, jer su uvek prepoznavali kvalitet u jugoslovenskoj školi košarke. Nakon toga se i pojavila konkurencija, koja nas je terala da uvek budemo bolji. To je dokaz da je zdrava konkurencija dobra u svim sferama života. Ima mnogo kampova u Srbiji, jasno je da samo poboljšanjem kvaliteta mogu da opstaju, a kada je reč o kvalitetu YUBAC je lider.

 Koje kampove će klinci ove godine pohađati?

- Zavisimo od dece koja će se tek prijaviti. Po dve smene ćemo imati na kampovima za devojčice, bekove, šutere i game kamp. Jovica Arsić će biti trener na kampu za šutere, Sretenović će obučavati bekove, Dragan Vuković će raditi sa devojčicama, dok ću ja biti trener na game kampu. Polako se broj klinaca popunjava, već imamo dovoljan broj njih da možemo da radimo kvalitetno. Uvek je dobro kada ima dovoljan broj igrača, oni vuku jedan drugog. Mi na tim kampovima, pored obuke i treninga, imamo mnogo takmičenja u raznim košarkaškim sekcijama. Tradicionalni opšti kamp kreće 28. juna i u šest smena (10 dana i devet noćenja) će trajati do 21. avgusta. Odradiće se sve što je bilo planirano, a ostaje samo da vidimo kako ćemo tehnički sve to da izvedemo, u zavisnosti od preporuka. Imamo sve higijenske uslove na Kopaoniku. Željni smo rada i želimo da opravdamo poverenje.

Ko će biti promoteri na kampu?

- Vasa Micić će biti naš zvanični promoter. Jednostavno, Kopaonik je njegova kuća, bio je polaznik na kampu, onda je došao do FMP-a, a posle toga je sve bila istorija. Voli da bude na Kopaoniku, čujemo i da će seniorska reprezentacija da dođe i članovi nacionalnog tima se uvek odazovu pozivu da se druže sa decom, da razgovaraju sa njima, vežbaju... Gledaćemo da što više iskoristimo da oni budu sa mališanima. Za njih je to motivacija, jer mogu dosta da nauče od njih.

Čime biste vi kao direktor kampa bili zadovoljni?

- Broj dece se meri u stotinama i mi ćemo 15. juna i definitivno da znamo koliko ćemo imati polaznika. Bićemo zadovoljni ako održimo kvalitetan kamp, na šta utiče i broj dece. U godini u kojoj je bilo žrtava od koronavirusa neće u prvom planu biti finansijski deo, već će ispred svega biti kvalitetan rad i bezbednost dece. Bićemo obazrivi i pažljivi, moramo da vidimo sa igračima koliko je ko pauzirao, da zadržimo to da nema povreda na kampu, jer nam je cilj da se svi dobro provedu i zabave - zaključio je Vidačić u razgovoru za Direktno.rs.

 PROGRAM NA KAMPU YUBAC

OPŠTI KAMP
Prva smena: 28. jun - 7. jul
Druga smena: 7. jul - 16. jul
Treća smena: 16. jul - 25. jul
Četvrta smena: 25. jul - 3. avgust
Peta smena: 3. avgust - 12. avgust
Šesta smena: 12. avgust - 21. avgust

Trener: Zoran Višić

KAMP ZA ŠUTERE
Prva smena: 28. jun - 5. jul
Druga smena: 26. jul - 2. avgust

Trener: Jovica Arsić

KAMP ZA BEKOVE
Prva smena: 5. jul - 12. jul
Druga smena: 19. jul - 26. jul

Trener: Zoran Sretenović

GAME KAMP
Prva smena: 12. jul - 19. jul
Druga smena: 2. avgust - 9. avgust

Trener: Dragoljub Vidačić

KAMP ZA DEVOJKE
Prva smena: 19. jul - 26. jul

Trener: Dragan Vuković

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati