Košarka

Direktno.rs

22. 05. 2020. 14:50 0

Košarka: Beogradska klinika odložena za jesen

Devetnaesto izdanje Beogradske klinike, jednog od najprestižnijih trenerskih seminara na svetu, trebalo je da se održi krajem juna u našem glavnom gradu, tokom trajanja kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre. Zbog dobro poznate situacije sa pandemijom virusa korona, koja je u celom svetu paralisala sve sportske događaje, i olimpijske kvalifikacije i Beogradska klinika su odloženi.

- Trebalo je da ove godine imamo još jedan izvanredan trenerski seminar i priliku da na najkvalitetniji mogući način edukujemo naše trenere. U prilog tome svedoči i podatak da su nam učešće potvrdili prvi trener Feniks Sansa Monti Vilijams, kao i šef stručnog štaba Armanija Etore Mesina, a bili smo u završnim pregovorima sa još nekim veoma zvučnim trenerskim imenima - počinje priču Ivan Jeremić, predsednik Udruženja košarkaških trenera Srbije, koje je uspešni organizatora Klinike već skoro dve decenije, i dodaje: 

- S obzirom na celokupnu situaciju bili smo primorani da se zahvalimo Montiju Vilijamsu i Etoreu Mesini na dobroj volji i želji da održe predavanja, jer u predviđenom terminu niko nije mogao da garantuje da će Klinika moći da se održi. Obojica vrhusnkih stručnjaka su nam se obratila pismima u kojima su obećali da će prvom sledećom prilikom drage volje biti gosti Beograda i našeg renomiranog seminara.

Ipak, Udruženje košarkaških trenera Srbije i pored svih problema nije odustalo od organizovanja Klinke, pa ovaj seminar nije otkazan već je samo odložen:

- Na nedavno održanom Upravnom odboru Udruženja košarkaških trenera Srbije doneta je odluka da se Trenerski dani, seminar za trenere mlađih kategorija i Beogradska Klinika održe zajedno na startu naredne košarkaške sezone. Tačan termin zavisiće od odluke čelnika Košarkaškog saveza Srbije. Ideja je da nam predavači budu strani treneri, ali videćemo koliko će to biti izvodljivo s obzirom da će mnogi stručnjaci biti zaokupljeni pripremama za početak nove sezone. Ipak, uvereni smo da ćemo kao i do sada obezbediti vrhunske predavače - objasnio je Jeremić. 

Za svaku pohvalu je činjenica da je tokom trajanja vanrednog stanja UKTS svojim članovima omogućilo veliki broj kvalitetnih materijala za stručno usavršavanje:

- Time smo želeli da podstaknemo sve naše članove, posebno mlađe trenere, da vreme koje su morali da provode u svojim kućama iskoriste na pravi način, da se edukuju i dodatno rade na sebi. Zahvaljujući angažovanju naše kancelarije, na čelu sa generalnim sekretarom Strahinjom Vasiljevićem, permanentna edukacija je trajala i za vreme pandemije. Svim našim članovima smo obezbedili izuzetno kvalitetan pisani materijal, a takođe smo putem našeg sajta u video formatu publikovali neke od najboljih predavanja sa Beogradske Klinike koja do sada nisu nigde objavljena. Među predavačima su bila vrhunska trenerska imena poput Grega Popovića, Željka Obradovića, Aita Garsije Renesesa, Duška Vujoševića i mnogih drugih - naglasio je Jeremić. 

Treba istaći da će od ove godine Udruženje košarkaških trenera upriličiti još jednu nagradu koja će se zvati Trenerska plaketa:

- Naše udruženje već dodeljuje Nagradu za životno delo, a među laureatima su bili naši najveći treneri koji su svojim radom obeležili razne epohe svetske košarke. Trenerska plaketa je nagrada koja će se dodeljivati za doprinos razvoju košarkaške igre i trenerske struke u Srbiji. Dodelićemo je već ovog septembra tokom trajanja naših seminara i to na predlog KSS-a, košarkaških regiona, klubova i UKTS-a. Na ovaj način želeli smo da otrgnemo od zaborava trenere koji su mnogo toga dali srpskoj košarci, ali nisu bili toliko u žiži javnosti i medijski eksponirani, kao što su na primer neki treneri mlađih kategorija ili nižih liga. Time ćemo vratiti sećanje na velike košarkaške radnike koji su brusili talente i tako otvarali put velikim trenerima - zaključio je Jeremić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati