Košarka

Direktno.rs

19. 05. 2020. 22:16 2

FIBA pozvala Partizan u Ligu šampiona!

FIBA je pozvala Partizan, Budućnost i Cedevita Olimpiju da se priključe njihovom takmičenju - Ligi šampiona.

"Sportando" prenosi da su ti timovi dobili poziv istog dana dana kada je objavljeno da su Darušafaka, Ritas i Bilbao zvanično prešli iz Evrokupa u takmičenje FIBA.

Partizan je trenutno član Evrokupa i jedini predstavnik Srbije, odnosno ABA lige u četvrtfinalu takmičenja koje će se možda odigrati u našoj zemlji.

Skaut košarkaške reprezentacije Hrvatske Vedran Modrić je otkrio da je FIBA pozvala tri ekipe sa Balkana u svoje takmičenje, a to je potvrdio Emilijano Karšija, dobro obavešteni novinar "Sportanda".

- FIBA Liga šampiona je uzela oružje u ruke i krenula po timove iz Evrokupa. Dobar potez sa njihove strane. Posle krize uvek postoje pobednici i gubitnici, a izgleda da će FIBA uraditi sve da pobedi. Danas su tri tima sa Balkana dobila poziv - naveo je Modrić.

Pored Partizana, Budućnosti i Cedevite, kao i klubova koji su već prihvatili poziv Lige šampiona, ponudu razmatra i turski gigant Galatasaraj, koji se godinama takmiči u Evrokupu i Evroligi.

Ukoliko crno-beli, kao i ostali klubovi koji su navedeni, prihvate poziv Lige šampiona, to bi značilo da oni ne bi mogli da se takmiče u Evroligi ukoliko bi je izborili ove sezone.

Podsetimo, Partizan se u Ligi šampiona takmičio sezone 2016/17 kada je prošao grupu, ali ispao na startu nokaut faze od PAOKA posle veoma neizvesnog dvomeča.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati