Košarka

[ Izvor: Jutarnji list ]

09. 05. 2020. 18:14 0

Hrvatska podeljena: Izabran najbolji košarkaš ikada

Legendarni košarkaš Dražen Petrović, koji je tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći 1993. godine, proglašen je najboljim u istoriji Hrvatske po izboru stručnjaka, ali i čitalaca Sportskih novosti.

U vreme kada nema košarke i kada je u toku prikazivanje priče o najboljem svih vremena Majklu Džordanu, hrvatski Jutarnji list je sproveo anketu u kojoj je Petrović za poen pobedio Tonija Kukoča.

Kukoč je svojevremeno sa Džordanom u Čikago Bulsima osvajao titule, dok je Petrović pre odlaska u NBA veći deo uspeha pobrao u Evropi.

Jutarnji je za potrebe svoje ankete pozvao devet košarkaških stručnjaka: Pina Đerđu, Mirka Novosela, Željka Pavličevića, Nevena Spahiju, Velimira Perasovića, Jasmina Repešu, Nevena Bertičevića, Slavka Trninića i Petra Skansija.

Na kraju je kao najbolji izabran Petrović sa 34 bodova, Kukoč ga je sledio sa 33, a na trećem mestu je završio Krešimir Ćosić sa 26.

Dino Rađa je na četvrtom mestu sa 16 bodova, a peti je još uvek aktivni Bojan Bogdanović sa osam.

Glasali su i navijači i oni su u svojoj anketi sa 56 odsto od oko 4.400 ljudi izabrali Petrovića. Toni Kukoč je drugi i po izboru čitalaca Jutarnjeg sa 36 odsto glasova, a svi ostali su dobili znatno manje.

Petrović je tokom osamdesetih vodio Šibenku do titule prvaka zemlje, sa Cibonom je dva puta bio šampion Evrope i u dva navrata je proglašen za najboljeg evropskog košarkaša.

Da podsetimo, Petrović je tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći sedmog juna 1993. godine u 28. godini.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati