Košarka

M. Z.

31. 03. 2020. 13:05 0

"Mislio sam da sam neuništiv, a onda sam dobio koronu"

Alfonso Rejes, bivši španski košarkaš, pre više od dve nedelje objavio je da je zaražen koronavirusom. Nekadašnji igrač Reala tek sad prestaje da oseća simptome smrtonosnog virusa.

- Bilo je grozno. Najgora stvar je onaj nemir koji mi nije dao da spavam ni da razmišljam, mozak mi je bio na hiljadu obrtaja. Uopšte nisam imao mozak tih dana. Nisam ni spavao, možda dva sata dnevno. Sad je bolje. Nemam temperaturu, još malo kašljem, a u karantinu moram da ostanem još 14 dana kako bi virus skroz nestao - rekao je 48-godišnji Rejes i nastavio:

- Strahovao sam za život. Nikad nisam imao problema sa zdravljem. Dešavalo se da budem bolestan jednom u dve godine i ozdravim za jedan dan. Ovo je bilo strašno, 16 dana bolesti, 12 dana temperature kakvu nikad nisam imao i nesigurnost u ishod svega.

Poslao je poruku onima koji misle da koronavirus napada samo starije osobe i one koji su već teško bolesni.

- To je zabluda. Ovo nije normalan grip i ne napada samo starije. Ako sam ja jedva preživeo, a bio sam u dobrom fizičkom stanju kao bivši sportista, onda zamislite šta može da uradi virus normalnoj osobi ili nekom ko već ima problema sa zdravljem. Ja sam mislio da sam neuništiv, a virus me srušio. Nikad neću zaboraviti što sam preživeo. Najgore je bilo kad sam pet minuta jako teško disao, ali sam se brzo smirio i prošao je taj grozni osećaj. U bolnici su mi davali pet-šest tableta dnevno, a otkako su me pustili iz bolnice, zovu me svaki dan da vide kako sam - poručio je Alfonso Rejes.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati