Košarka

M. Z.

28. 03. 2020. 11:23 0

Prvi čovek Klipersa donirao 25 MILIONA DOLARA

Vlasnik Los Anđeles Klipersa i bivši izvršni direktor Majkrosofta Stiv Bolmer donirao je 25 miliona dolara za borbu protiv koronavirusa!

Novac će se rasporediti za pomoć zajednicama u Sijetlu, Los Anđelesu i Mičigenu, a 10 miliona je namenjeno za istraživanje na Institutu Vašpington, na kom traže vakcinu za COVID-19, javlja ESPN.

A zašto je Bolmer odlučio da donira novac baš u ta tri grada? Pa, odrastao je u Detroitu u Mičigenu, obogatio se u Sijetlu, gde se nalazi i sedište Majkrosofta, a sad živi u Los Anđelesu.

Bolmer je još ranije donirao milion dolara zajednicama i Los Anđelesu i tri miliona za pokretanje fondacije u Sijetlu, ali ne navodi se jesu li te donacije uključene u pomenutih 25 miliona.

Superbogati Bolmer, čije je bogatstvo procenjeno na 57,3 milijarde dolara, pokazao je osztalim vlasnicima profesionalnih klubovima kako treba da se ponašaju i šta treba da rade. To se posebno odnosi na Džoša Herisa, Džeremija Džejkobsa ili Tilmana Fertitu.

Heris je vlasnik Filadelfija Seventisiksers i Nju Džersi Devilsa, koji je svim zaposlenicima odlučio da smanji plate za 20 odsto, ali se zatim predomislio nakon žestokih kritika javnosti. Džejkobs je vlasnik Boston Bruinsa i dvorane "TD Garden", u kojoj igraju njegovi hokejaši i Boston Seltiksi, a on je otpustio stotine radnika u dvorani jer su sezone prekinute.

Posebna kategorija je Fertita, vlasnik Hjuston Rokitsa i velike restoranske korporacije, koji je u svojim restoranima i hotelima otpustio čak 40.000 ljudi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati