Košarka

Milan Zarić

11. 02. 2020. 16:38 0

MALI I VELIKI TRIFUNOVIĆ Kad sin nadmaši oca

Aleksandar Trifunović, danas trener, a nekada dugogodišnji kapiten Crvene zvezde, nikada nije igrao za A reprezentaciju, dok je mladi as Partizana pozvan u seniorsku selekciju za mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Dugu igračku karijeru imao je Aleksandar Trifunović, veliko ime Crvene zvezde, čiji je dres nosio u dva navrata. Kao kapiten je osvajao titule sa crveno-belima, pogađao koš sa pola terena u derbijima, i ostavio trag na Malom Kalemegdanu. Ipak, i pored svega, nikad nije igrao za A reprezentaciju Jugoslavije, ali sada može da bude još ponosniji, jer svaki otac želi da ga sin nadmaši, pogotovo ako krene očevim stopama.

Uroš Trifunović, talentovani bek Partizana, dobio je poziv za A reprezentaciju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Veliko priznanje i motiv mladom asu da potvrdi da je budućnost srpske košarke, ali i crno-belih.

Trifunović junior je osvajač zlatne medalje ne EP za juniore 2018. godine, a obećavao je u mlađim kategorijama Mege, ali Miško Ražnatović i Dejan Milojević nisu imali sluha za mladost i strpljenja za nesumnjivi kvalitet, pa je Uroš morao težim putem da pravi karijeru, odlaskom u Partizan. Tamo ga je čekala paklena konkurencija, ali da vredi pokazao je time što se i pored takvih igrača nametnuo, čak i selektoru A reprezentacije Igoru Kokoškovu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati