Košarka

Milan Zarić

28. 01. 2020. 06:42 0

Epski preokret Kingsa, Bjelica blizu tripl-dabla (VIDEO)

Košarkaši Sakramenta su napravili neverovatan preokret u noći između ponedeljka i utorka i savladali su Minesotu sa 133:129 posle produžetka. Veliki doprinos nezapamćenom trijumfu dali su naši reprezentativci Nemanja Bjelica sa 20 poena, devet skokova i osam asistencija i Bogdan Bogdanović sa 11 poena.

Kingsi su uradili na NBA parketima ono što se ne viđa, ili nešto što se, pak, retko događa. Imali su ogroman zaostatak u Mineapolisu, u trećoj četvrtini su kaskali čak 27 poena, da bi na dva i po minuta pre kraja bili u minusu 17 poena. Ali, nije to bio nenadoknadiv zaostatak, što su pokazali Bogdanović, Bjelica i ostali asovi Sakramenta, koji su istopili prednost protivnika i posle dodatnih pet minuta su slavili!

Veoma loše su "kraljevi" ušli u meč, budući da su već u prvoj četvrtini za protivnikom zaostajali neverovatnih 16 poena. Slika se nije mnogo promenila ni u nastavku, pa je u drugoj četvrtini domaća Minesota imala i plus 21.

Ni u trećoj deonici košarkaši Sakramenta nisu imali bogzna kakav odgovor za igru "vukova", pa su bili na maksimalnih minus 27. I tu prednost su uspeli malo da istope, te su poslednja dva i po minuta dočekali sa 17 poena zaostatka. I tada se činilo da je sve gotovo, jer, naprosto, vremena za neki preokret je bilo baš malo. Ili je samo tako izgledalo.

Međutim, pokazali su Kingsi da se ne predaju do samog kraja, ušli su u nestvarnu seriju, pa su posle trojke Hilda došli na minus tri 30 sekundi pre kraja. Zatim je Vigins promašio trojku, da bi Foks bio fauliran na 4,7 sekundi pre kraja. Prvo slobodno bacanje je pogodio, drugo namerno promašio, a onda je uhvatio loptu pod protivničkim košem i pogodio za produžetak!

U dodatnih pet minuta se igralo ofanzivno veoma dobro na obe strane, u poslednji minut se ušlo sa nerešenim rezultatom, da bi Sakramento boljim izvođenjem slobodnih bacanja došao do pobede, te je tako kompletirao potpuno nezamisliv preokret.

Naš košarkaš Nemanja Bjelica je bio odličan, te je bio veoma blizu tripl-dabl učinka. Meč je završio sa 20 poena, devet skokova i osam asistencija, dok je veoma dobar bio i Bogdan Bogdanović sa 11 poena i šest uhvaćenih lopti.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Badi Hild, koji je sa 42 poena ostvario rekord karijere, dok je trijumfu doprineo i Diaron Foks sa 22. Na drugoj strani, najbolji su bili Endru Vigins sa 36, Robert Kovington sa 24 i Karl Entoni Tauns sa 23 poena.

Dalas je u noći između ponedeljka i utorka savladao Oklahomu sa 107:97 uz novu odličnu partiju Luke Dončića. Slovenački košarkaš je vodio Mavse do trijumfa sa 29 poena i 11 skokova, a naš Boban Marjanović na ovom meču nije igrao.

REZULTATI NBA LIGE:

Detroit - Klivlend 100:115
Majami - Orlando 113:92
Čikago - San Antonio 110:109
Minesota - Sakramento 129:333 posle produžetka
Oklahoma - Dalas 97:107
Juta - Hjuston 117:126

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati