Košarka

Direktno.rs

26. 01. 2020. 20:43 0

Poginuo Kobi Brajant (VIDEO, FOTO)

NBA legenda Kobi Brajant poginuo je u helikopterskoj nesreći, javljaju američki mediji.

Kobe Brajant poginuo je u nesreći u koja se dogodila u Kalabasasu u Kaliforniji u nedelju, potvrdio je "TMZ Sports".

Legendarni košarkaš Los Anđeles Lejkersa putovao je sa još osam osobe, među kojima i njegova 13-godišnja ćerka, u privatnom helikopteru, ali je letelica pala posle izbijanja požara iz za sada neutvrđenih razloga.

Hitna pomoć je potvrdila da niko nije preživeo.

Prema prvim informacijama, u helikopteru nije bila Kobijeva supruga Vanesa.

Kobi je dugo godina koristio helikopter za putovanja, još iz vremena dok je igrao za Lejkerse. Tada je na utakmice svog tima leteo sa Njuport Biča do Stejpls Centra u svom Sikorski S-76 helikopteru.

Brajant je čak 20 sezona proveo Los Anđeles Lejkersima i postao najveća ikona kluba u istoriji. Osvojio je pet NBA titula, a četvrti je najbolji strelac svih vremena u najjačoj košarkaškoj ligi sveta sa ukupno postignutih 33.643 poena. Od njega su bolji samo Karim Abdul Džabar (38.387), Karl Meloun (36.298) i Lebron Džejms (33.655).

Rođen je rođen 23. avgusta 1978. u Filadelfiji, a sa NBA karijerom započeo je odmah po završetku srednje škole. Kao 13. pika na draftu 1996. izabrali su ga Šarlot Hornetsi, ali su ga odmah prosledili u Los Anđeles Lejkerse.

Dve sezone uzastopno (2005/06. i 2006/07.) bio je najbolji strelac NBA lige. U utakmici protiv Toronto Reptorsa, 22. januara 2006. Kobi je postigao 81 poen, što je drugi najbolji učinak nekog igrača jednom meču u istoriji. Ispred njega je samo Vilt Čemberlejn koji je 1962. postigao nestvarnih 100 poena u jednoj utakmici.

Krajem novembara 2015. godine Brajant je zvanično saopštio da će sezona 2015/2016. biti njegova poslednja, nakon 20 godina igranja u NBA. U svojoj poslednjoj utakmici, 13. aprila 2016. protiv Jute, ubacio je 60 poena.

Brajant je bio oženjen suprugom Vanesom i sa njom ima četvoro dece.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati