Košarka

Milan Zarić

13. 12. 2019. 15:24 0

Rakočević ušao u legendu Baskonije (FOTO)

Naš proslavljeni košarkaš Igor Rakočević ušao je u legendu Baskonije, jer će se 19. decembra pod svodovima dvorane "Fernando Buesa" okačiti njegov dres sa brojem osam.

Rakočević, koji sada vrši funkciju potpredsednika KSS za mušku košarku, ostavio je veliki trag u ovom klubu. Dres tadašnje Taukeramike nosio je tri godine (od 2006. do 2009) i osvojio je sijaset trofeja.

Bio je šampion Španije 2008. godine, tri sezone zaredom je osvajao Superkup (2006, 2007. i 2008), dok je 2009. godine osvojio Evroliginu nagradu "Alfonso Ford", koja se dodeljuje najboljem strelcu elitnog takmičenja.

Klub iz Baskije nije zaboravio koliko je tim uspesima doprineo Igor Rakočević, pa je odlučio da pod svodovima dvorane u Vitoriji okači njegov dres. Svečanost će se održati 19. decembra pre meča između Baskonije i Reala, za koji je takođe naš bivši košarkaš nastupao.

- Kakva čast! Hvala puno Baskoniji i ljudima koji vode ovaj čudesan klub sa takvom privrženošću i žive za njega. Čast je i zadovoljstvo biti deo ovog tima. Mnogo vas volim, vidimo se uskoro - napisao je Rakočević na Tviteru.

Na pomenutnoj svečanosti će biti povučen i dres Serđija Vidala, kome je naš bivši košarkaš čestitao na ukazanoj počasti. Podsetimo, jedini dres koji se nalazi u dvorani "Fernando Buesa" jeste onaj koji je nosio Pablo Priđoni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati