Fudbal

Direktno.rs

20. 10. 2024. 18:32 4

"Stankoviću, šta si ti osvojio? Prvenstvo Srbije?!"

Srpski trener Dejan Stanković preuzeo je letos Spartak iz Moskve i od starta, po reakcijama tamošnjih medija, videlo se da ga ne čeka "topla dobrodošlica". Njegova ekipa zauzima tek šesto mesto u Premijer ligi Rusije i osvojila je samo pet bodova u poslednjih pet utakmica, a malo je reći da to nije popravilo njegov status...

Tako je nakon zvižduka navijača (posle poraza od Krasnodara 3:0), legendarni fudbaler Spartaka Sergej Juran "udario" po Dejanu Stankoviću. Jasno je da mu se nimalo ne dopada njegov trenerski stil, nije ubeđen da je napredovao od kada je preuzeo Spartak i smatra da moraju da ga smene.

- Rekao sam to više puta i ponoviću opet, zašto se naši vrhunski klubovi oslanjaju na strane trenere? Razumem jedino ako dođu treneri koji su nešto postigli u Evropi. Šta je Stanković osvojio pre Spartaka? Prvenstvo Srbije? Za titulu se bore samo dve ekipe - Crvena zvezda i Partizan - poručio je Juran i nastavio u istom stilu.

- Da li ste videli šta mu se desilo u Italiji? Rezultati sve govore. Uz sve poštovanje za Krasnodar koji ima visoke ciljeve, Spartak nema pravo da na onakav način igra na svom stadionu.

Kritikujući taktička rešenja Dejana Stankovića, pre svega upotrebu Manfreda Ugaldea i promenu igre sa trojicom štopera u zadnjoj liniji, postavio je pitanje dokle će Spartak da dobija "šamare" od svojih rivala.

- Apsolutno je nemoguće igrati na taj način pred svojim navijačima - dodao je Juran.

Naredni meč za Spartak je 22. oktobra protiv Dinamo Mahačkale u Kupu Rusije, dok će u prvenstvu već pet dana posle toga gostovati Nižnjem Novgorodu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Izmislili su, konačno, nešto pametno

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati