Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

18. 10. 2024. 07:22 3

Partizan isplatio preko milion evra duga bivšim igračima

Partizan je isplatio značajna dugovanja nekadašnjim igračima, saznaje Sport klub.

Stigao je prvi kontigent novčane pomoći Partizanu, a klub iz Humske je dobar deo novca odmah prosledio i podmirio pojedina dugovanja.

Crno-beli bili su u obavezi da do sredine oktobra dostave UEFA dokaze o reprogramu, ili o izmirivanju dugovanja, i to su učinili. Zašto je to bilo važno - zato što je u toku prethodne nedelje došlo vreme za kvartalni monitoring UEFA.

Crno-beli su rešili jedan od gorućih problema. Isplaćena su dugovanja bivšim igračima u iznosu od preko milion evra. Mahom su to bile neisplaćene plate prema mladim igračima koji su napustili Humsku, ali je najveći deo novca otišao nekadašnjem golgeteru i protagonisti uspeha Partizana od pre nekoliko godina, Rikardu Gomešu.

Vicešampion Srbije je na račun napadača sa Zelenorodskih ostrva isplatio iznos od oko pola miliona evra, koliko mu je klub dugovao iz perioda njegovog drugog mandata na stadionu Partizana.

Partizanu preostaje još da plati UEFA licencu za narednu sezonu, a iznos je pet miliona evra.

Kako je bilo i ranije reči, sednica Skupštine kluba odložena je zbog toga što je nova garnitura vlasti u Humskoj koja će preuzeti funkcije naredne nedelje čekala novac koji će država dati Partizanu. To se i dogodilo.

Ovo je samo kap u moru dugova koje Partizan ima. Licitira se sa ukupnim dugovanjem kluba na današnji dan, ali prema nekim procenama klub iz Humske stoji u minusu od oko 60 miliona evra.

Klub je u nezavidnoj situaciji, stadion je pod hipotekom, a ubrzo će morati da se napravi plan kako da crno-beli ponovo finansijski stanu na noge. Bivši igrači nisu jedini problem, pošto klub iz Humske ni u poslednje dve godine nije isplaćivao redovno plate.

Milorad Vučelić i Miloš Vazura su praktično bivši, sada je red na novu upravu da pokuša da podigne Partizan iz pepela.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Sitna nezgodacija

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati