Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

16. 10. 2024. 12:41 0

Tadić: Ajaks mi nudio ugovor na 3 godine, pa da postanem trener

Doskorašnji kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić nikada nije krio ambiciju da kada okači kopačke o klin - sedne na trenersku klupu.

Tadićeva želja je da te trenerske korake uči u Ajaksu, klubu u kojem je igrao najbolji fudbal u karijeri. A, na gostovanju na turskoj televiziji Tivibu Spor, otkrio je da je i imao takvu ponudu od amsterdamskog kluba pre nego što je potpisao za Fenerbahče.

Ajaks je nudio svom kapitenu ugovor na tri godine, a onda da krene u trenerske vode.

- Bio sam vrlo zahvalan na takvoj ponudi, jer je to bio znak poštovanja, a sa mogućnostima saradnje na duge staze. Mogao sam da ostanem da igram još dve-tri godine, a da onda dobijem posao trenera Ajaksovog mladog tima ili da budem pomoćnik u prvom timu. Za mene ne bi bilo ništa lepše nego da se vratim u klub u kojem sam igrao i da postanem trener. Ipak, osećam se još spremnim i sposobnim da igram koju godinu, pre nego što promenim posao - rekao je Tadić.

Osvrnuo se vezista Fenerbahčea na prethodnu sezonu, prvu u novom klubu, koju je završio bez trofeja u Turskoj.

- Prošla sezona je bila neverovatna. Potpuno je neobjašnjivo kako nismo osvojili titulu. Kada uzmete 99 bodova, očekujete da će to biti dovoljno za prvo mesto. Iako smo postigli mnoštvo golova i imali generalno jako dobru sezonu, ostali smo bez ijednog trofeja. Dobili smo mnogo derbija, prikazali timsku igru, zaslužili smo pehare. Nažalost, to nije bilo dovoljno da osvojimo neki.

U superlativu je Dušan Tadić pričao o treneru Fenera Žozeu Murinju.

- Imamo sreću što radimo sa jednim od najboljih trenera na svetu. On nam daje energiju i pokreće naš entuzijazam. Zaista je zadovoljstvo sarađivati s nekim kao što je Murinjo. Svi smo posvećeni ostvarenju uspeha sa Fenerom i verujem da ćemo ove sezone doći do trofeja. Glavni cilj je titula prvaka.

As Fenera je rekao da mu nije strano da igra na bilo kojoj poziciji u timu.

- Nemam problem da igram na bilo kojem mestu. Ključno je gde mogu najviše da doprinesem u igri Fenerbahčea. Igrao sam tokom karijere na više pozicija: bio sa levo krilo, desno krilo, "desetka", "lažna devetka". Prilagođavam se bilo kojem mestu gde ću najviše doprineti ekipi i na način kako to vidi trener. Kada date sve od sebe, samo to se računa.

Naravno, nije moglo da prođe bez pitanja o navijačima.

- Znamo da predstavljamo jednu vrlo strastvenu zajednicu, koja nas podržava i kod kuće i na strani. Oni zaslužuju našu najdublju zahvalnost. Daćemo sve od sebe da im donesemo radost i trofeje - poručio je Dušan Tadić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Pazi, bandera!

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati