Fudbal

Milan Zarić

12. 10. 2024. 22:25 4

RAJKOVIĆ ODBRANIO PENAL, debitovao Maksimović! Srbija - Švajcarska 2:0

Fudbaleri Srbije dočekuju Švajcarsku (20.45 sati) u trećem kolu A divizije Lige nacija, a sve detalje sa ovog duela možeze da pratite uz Direktno.rs.

Drugo poluvreme: Srbija - Švajcarska 2:0 (1:0)

79. minut - Bačen je na muke ponovo Rajković, jer je Džaka tukao sa velike distance, ali je Rajković uspeo da loptu prebaci preko gola. A posle kornera šansa za Vidmera, čiji je udarac zamalo završio pokraj stative.

74. minut - Trenutak za istoriju! Debitovao je mladi i supertalentovani Andrija Maksimović, koji je u igru ušao umesto Aleksandra Mitrovića.

72. minut - BRANI RAJKOVIĆ! Postavio je loptu na belu tačku Brel Embolo, ali ga je naš golman pročitao i odbranio je udarac.

70. minut - PENAL ZA ŠVAJCARSKU! Ušao je u kazneni prostor Ndoje, povukao ga je Kosta Nedeljković, a taj kontakt je sudija Soca okarakterisao kao penal.

66. minut - Mogli smo do još jednog gola, jer je Jović dobro šutirao, ali se Kobel izvio i uspeo je da spreči potpuni potop Švajcaraca.

61. minut - GOOOOOL! IMAMO 2:0! Kakav je ovo samo bio gol Srbije! Poslao je jaku loptu Saša Zdjelar za koju se činilo da Mitrović ne može da stigne. Ali, nije odustajao naš napadač, stigao je loptu pre nego što je izašla u aut, a onda krenuo ka šesnaestercu, oslobodio se čuvara i snažno šutirao - pravo u mrežu "sajdžija".

57. minut - Lepu šansu je imao Strahinja Pavlović. Došao je nadomak kaznenog prostora, napravio je nekoliko "biciklica" i onda šutirao, ali preko gola.

54. minut - Poništen je gol Švajcarskoj! Aktivirao se posle ofsajda Brel Embolo, koji je ubacio loptu u mrežu Rajkovića, ali se u trenutku dodavanja nalazi u nedozvoljenoj poziciji.

53. minut - Veliki udarac za Srbiju! Povredio se Saša Lukić i nije mogao da nastavi meč, te je seo na travu i zaplakao. Umesto njega je ušao Saša Zdjelar.

47. minut - I odmah šansa za Luku Jovića, koji je izašao pred Kobela, a golman Švajcarske je uspeo da pročita udarac našeg napadača i odbrani.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Srbija će biti ofanzivnija, jer je Dragan Stojković Piksi umesto Grujića u igru ubacio Jovića, dok je u redovima Švajcarske Rider zamenio Vidmera.

Prvo poluvreme: Srbija - Švajcarska 1:0

KRAJ POLUVREMENA! Srbija ima prednost posle prvih 45 minuta, i to zahvaljujući golu u sudijskoj nadoknadi.

45+1. minut - GOOOOL! VODI SRBIJA - 1:0! Posle centaršuta Samardžića lopta je pogodila Milenkovića, a zatim je putu do gola i Nika Elvedija, od koga se i odbila u gol!

44. minut - "Požuteo" je i Niko Elvedi, i to nakon što je srušio Strahinju Pavlovića, koji je bio u prodoru.

38. minut - Pokušali su "orlovi" posle prekida, čak tri kornera su imali zaredom, posle sva tri je pokušavao Strahinj Pavlović, međutim nije ozbiljnije ugrozio Gregora Kobela.

32. minut - Najbolju šansu su u dosadašnjem toku utakmice imali Švajcarci. U šansi je bio Embolo, no nije bio dovoljno precizan.

23. minut - Prvi žuti karton na meču! Dobio ga je Vidmer, kome je odlično pobegao Birmančević, pa je defanzivcu "sajdžija" samo ostalo da ga pokosi i uđe u beležnicu sudije Soce.

17. minut - Prvi izgledan pokušaj i za Srbiju. Mitrović je povukao i uposlio na boku Birmančevića, koji je iz trka pokušao, ali je lopta išla pravo u ruke Kobela.

15. minut - Evo i udarca u gol Švajcaraca, pokušao je Ndoje, ali je tukao gotovo iz mrtvog ugla, pa je to bio lak zadatak za Rajkovića.

13. minut - Ponovo smo imali problema po boku, ovoga puta po desnoj strani, gde je između krilnog igrača i štopera loptu dobio Vidmer i centirao je, ali je Kosta Nedeljković u poslednjem trenutku uspeo da interveniše.

9. minut - Glasni su srpski navijači od početka utakmice, te se mogu čuti povici "Kosovo - Srbija" i "Kosovo je srce Srbije".

5. minut - Opasniji su Švajcarci od početka meča. Više prete po levoj strani, gde je i sada Rodrigez mučio Kostu Nedeljkovića, ali su naši momci uspeli nekako da otklone opasnost.

1. minut - Počeo je meč u Leskovcu!

SRBIJA - ŠVAJCARSKA 2:0 (1:0)

Stadion: "Dubočica" u Leskovcu. Strelci: Elvedi (autogol) u 45+1. i Mitrović u 61. minutu. Sudija: Simone Soca (Italija). Žuti kartoni: Nedeljković (Srbija), Vidmer, Elvedi (Švajcarska).

SRBIJA: Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković (od 74. Simić), N. Maksimović, Grujić (od 46. Jović), Birmančević - Samardžić, Lukić (od 53. Zdjelar) - Mitrović (od 74. A. Maksimović).

ŠVAJCARSKA: Kobel - Vidmer (od 46. Rider), Akanđi, Rodrigez (od 70. Garsija) - Elvedi, Frojler, Džaka, Ebišer (od 70. Fernandez) - Amduni (od 70. Zećiri), Embolo, Ndoje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Brze pruge Srbije

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati