Fudbal

Milan Zarić

02. 10. 2024. 23:16 0

Dinamo prosuo pobedu, Benfika urnisala Atletiko

Fudbaleri zagrebačkog Dinama su uzeli prvi bod u Ligi šampiona ove sezone, pošto su remizirali sa Monakom - 2:2. A mogli su "modri" do celog plena, budući da su u finišu imali 2:0, ali su sve prosuli. Ubedljiv trijumf ostvarila je Benfika protiv Atletika - 4:0, dok je Liverpul "rutinirao" Bolonju i slavio sa 2:0.

Dinamo je meč sa "knežežvima" dočekao sa željom da se iskupi za debakl u Minhenu protiv Bajerna (2:9) i kako se meč odvijao, delovalo je da će tim Nenada Bjelice u tome uspeti.

Jer, čini se da su Zagrepčani u pravo vreme došli do prednosti, pa je u trećem minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena Luka Sučić sjajno pogodio i doneo domaćinu na "Maksimiru" prednost od 1:0.

A kada je Baturina u 66. minutu povisio na 2:0, delovalo je da je Dinamo na sigurnom putu ka prvoj pobedi ove sezone u elitnom takmičenju. Ali, nije tako mislio Monako, koji je do kraja meča uz golove u finišu, ipak, došao do boda.

"Kneževi" su minus prepolovili u 74. minutu, kada je Salisu posle dodavanja Aklijuša pogodio, da bi hladan tuš za DInamo usledio u 90. minutu - tada je Denis Zakarija sa penala postavio konačniih 2:2.

Monako je tako došao do četvrtog boda, budući da je na startu pobedio Barselonu, dok su Zagrepčani uzeli prvi bod.

Ubedljivu pobedu u ovom drugom kolu ostvarila je Benfika, koja je kod kuće deklasirala Atletiko sa čak 4:0. Da će ovo biti veće "orlova", moglo je da se nasluti već u 13. minutu, kada je Kerem Akturkoglu posle dodavanja Aursnesa pogodio za 1:0.

Ali, prava rapsodija je usledila u drugom poluvremenu, kada je Atletiko rastavljen na froncle. Di Marija je sa penala u 52. minutu duplirao prednost, a sve je bilo gotovo u 75. minutu posle gola Baha.

Ipak, da to ne bude kraj agonije Atletika postarao se Orkun Kokču, koji je sa bele tačke u 84. minutu postavio konačnih 4:0, nakon čega je Benfika zadržažla maksimalan učinak.

Sigurnu pobedu je ostvario i Liverpul, koji je kod kuće bio bolji od Bolonje - 2:0 i došao je do šest bodova posle dva kola. Da će "crveni" da se raduju, nagovestio je u prvom poluvremenu Aleksis Mekalister, da bi trijumf potvrdio Mohamed Salah u 75. minutu posle dodavanja Dominika Soboslaija.

Pobedu je u ovom kolu ostvario i Klub Briž, koji je na strani savladao Šturm sa 1:0 golom Colisa u 23. minutu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Džabe teretana i mišići

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati