Fudbal

Direktno.rs

29. 09. 2024. 23:26 0

Haos u Madridu: Prekid i gol u 96. za remi Atletika i Reala

Fudbaleri Atlatika i Reala iz Madrida odigrali su nesvakidašnju utakmicu u osmom kola španske La Lige. Gradski derbi je završen rezultatom 1:1, pa ni jedni ni drugi nisu na najbolji način iskoristili poraz Barselone od Osasune.

Aktuelni šampioni, fudbaleri Reala, sada na drugoj poziciji imaju 18 bodova, tri manje od Barse, dok je Atletiko treći sa 16 bodova na svom kontu.

Svašta smo videli na ovom meču. Derbi je umalo rešio Eder Militao u 64. minutu, golom koji je stigao nakon akcije iz jednog sumnjivo dosuđenog slobodnog udarca. Taj pogodak je zbog nezadovoljstva domaćih navijača, koji su potom gađali golmana Reala Tiboa Kurtou, izazvao prekid od 15-ak minuta, a Atletiko je na kraju uspeo da iščupa bod preko rezerviste Koree u petom minutu sudijske nadoknade vremena.

Karlo Anćeloti je u svom stilu odigrao protiv Dijega Simeonea. U nedostatku povređenog Kilijana Mbapea se odlučio za postavu koja je maltene iznela celu prošlu sezonu i čvrstim blokom je naterao Atletiko da pati.

Prvo poluvreme bilo je žustro i sa malo šansi. Najbolju za Atletiko je propustio Hulijan Alvarez, koji se u devetom minutu ušunjao u kazneni prostor Reala po levoj strani, namestio na desnu nogu, lepo gađao, ali je Kurtoa to odbranio.

Real je pretio preko Federika Valverdea. On je u 17. minutu uputio fantastičan udarac sa distance, ali se istakao golman Jan Oblak, dok je u 42. minutu glavom gađao nebranjeni deo mreže i bio izblokiran.

U 42. minutu su gosti tražili penal. Rodrigo je proturio loptu kroz noge Himenezu, koji ga je tek malo zakačio u kaznenom prostoru, ali to nije bilo dovoljno za najstrožu kaznu. Ni VAR se nije oglasio.

Na samom startu drugog poluvremena je penal tražio i Atletiko. Šutirao je Hulijan Alvarez, a u bloku je pogodio Valverdea. Tražili su domaći igranje rukom, ali su Urugvajcu ruke bile iza leđa i nije imao nameru da njima pokrije prostor.

U 51. minutu sjajna akcija Reala, odbrana domaćih je bila izigrana, Rodrigo je tukao iz idealne pozicije, ali jako loše i preko gola.

Real je bio opasniji i konkretniji u tim momentima i uspeo je da povede u 64. minutu, mada će nad golom Edera Militaa stajati znak pitanja. Sudija Buskets Ferer je dosudio faul za Real, mada je veliko pitanje i da li je Le Norman uopšte i napravio prekršaj tom prilikom, a iz tog slobodnog udarca se izrodila akcija za pogodak.

Modrić je odložio loptu na levu stranu za Vinisijusa, ovaj je lako prošao pored De Pola i centrirao u kazneni prostor, gde se sjajno snašao štoper Militao, primirio loptu i snažnim udarcem sa desetak metara je zakucao u mrežu, za 0:1.

Nakon ovog pogotka je izbio haos u Madridu. Navijači Atletika su pobesneli zbog načina na koji je njihov tim primio gol, usput ih je provocirao i njihov bivši golman Tibo Kurtoa, pa su zasuli igrače Reala i teren tvrdim predmetima. Kako ovaj incident nije mogao da se smiri, meč je prekinut, a sudija je igrače poslao u svlačionicu.

Susret je nastavljen posle nekih 15-ak minuta, Real je najpre imao veliku šansu preko Vinisijusa, čiji je šut odbranio Oblak, a sa druge strane je pretio Lino, silovitim udarcem sa distance, koji je ukrotio Kurtoa.

Kontrolisao je Real situaciju do samog kraja, nije dozvolio "jorgandžijama" da priđu šesnaestercu, a domaći sastav je najbliži golu bio u 90. minutu, kada je Grizman poslao loptu zamalo iznad prečke iz slobodnog udarca.

Delovalo je da je tim promašajem sve završeno, ali nije tako mislio Korea, koji je u šestom minutu sudijske nadoknade savladao golmana Reala i pogodio za konačnih 1:1.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Pet frendli

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati