Fudbal

[ Izvor: Sportklub ]

27. 09. 2024. 10:29 1

Ranko Stojić pred jakom funkcijom u FSS

Poslednjih dana okončani su završni pregovori i provereni sportski radnik Ranko Stojić trebalo bi da preuzme posao na Terazijama 35.

Iako zvanične potvrde nema, iz FSS stižu uverljive informacije da će Ranko Stojić biti deo planiranog kadrovskog jačanja srpske kuće fudbala, saznaje Sportklub.

Praktično, obavljaće poslove prvog čoveka sportskog sektora sa maksimalnim ovlašćenjima i odgovornošću. Nešto nalik svojevremeno Goranu Bunjevčeviću u vreme mandata selektora Slavoljuba Muslina.

Pozicija sportskog direktora statutarno je otelotvorena po dolasku Slaviše Kokeze u FSS.

Odlično zamišljena, kao mesto od krucijalnog značaja za razvoj sportskog dela saveza, koordinaciju "A" i ostalih timova, u praksi je brzo izgubila na težini. Autoritet, znanje i godine iskustva, dobar su signal da bi Ranko Stojić u dogledno vreme mogao da napravi dobar posao i reši golim okom vidljive probleme u koordinaciji pojedinih ljudi unutar složenog sistema srpske kuće fudbala.

Prethodnik, Miroslav Tanjga nije uspeo da se izbori za poziciju pored Dragana Stojkovića. Iako zvanično kao direktor sportskog sektora, imao je problema sa legitimizacijom moći, pa se brzo izgubio ispod autoriteta selektora.

Unutar FSS i dalje, ipak, postoji nejasna direktorska hijerarhija - "A" tima, reprezentacije, mlađih reprezentativnih selekcija… Očekivana pozicija broj jedan, trebalo bi da obezbedi Stojiću pretpostavke i za sređivanje ovog polja, što bi mogao da bude poseban izazov za novog čoveka na Terazijama 35.

Iza Ranka Stojića, uporedo sa zavidnom menadžerskom karijerom, ostali su značajni mandati na sportskom planu. Vodio je svojevremeno Rad i za desetak godina prošao put od druge lige do kvalifikacija za Ligu Evrope. U to vreme imao je ovlašćenje gazde kluba, jer su "građevinari" kao deo društvenog preduzeća mogli u privatizaciju. Plan nije realizovao do kraja, povukao se posle pritiska navijačke grupe.

Značajan mandat imao je i kao sportski direktor Olimpije, u vreme predsednika Milana Mandarića.

Zvanično imenovanje Ranka Stojića moglo bi da usledi sredinom oktobra, posle završetka ciklusa Lige nacija, mečeva sa Švajcarskom i Španijom. Sve je dogovoreno, ostali su samo potpisi, ozvaničenje i - promocija. Za novi list u FSS!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Neozbiljni ste

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati