Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

20. 09. 2024. 07:50 0

"Tadić nas skupio pred meč i rekao - ne slušajte trenera"

Kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić u klupskom fudbalu najveći trag ostavio je u Sautemptonu i u Ajaksu, a sada je njegov nekadašnji saigrač iz Engleske Šejn Long ispričao anegdotu iz vremena kada su zajedno nastupali za "svece". Irski napadač je stigao u Sautempton 2014. godine kao veliko pojačanje, zajedno sa Tadićem, i igrali su u Sautemptonu do 2018.

Tada je Tadić prešao u Ajaks gde se naosvajao trofeja i uspeo da postane ljubimac navijača i kapiten, a u Sautemptonu očigledno nije uvek želeo da igra onako kako je trener zamislio. Gostujući u podkastu kod Bena Fostera Šejn Long je otkrio da je ponekad Tadić znao da okupi ekipu pred meč i da saigračima sugeriše da ne poštuju sve zamisli trenera!

- Imali smo jednog trenera, neću reći koga, koji nas je postavio u formaciju. On je hteo da dva napadača prate bekove i da se onda ponovo vraćaju nazad. To nije funkcionisalo. Zato nas je Dušan skupio pre utakmice i rekao: "Ne obraćajte pažnju na to, igrajte 4-3-3, to smo mi". Uradili smo to na terenu i trener nije ni primetio. Imao je to u sebi, on je obožavao fudbal - rekao je Šejn Long.

Dušan Tadić je posle početaka u Vojvodini igrao za Groningen i Tvente, a kada je Ronald Kuman preuzeo Sautempton, Tadić mu je postao prvo pojačanje. Kao član "svetaca" odigrao je 134 meča i postigao je 21 gol, a onda je prešao u Ajaks, pa u Fenerbahče. Za Srbiju je na 111 utakmica dao 23 gola i igrač je sa najviše nastupa za nacionalni tim u istoriji. Ipak, posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj na kome je izrazio nezadovoljstvo nekim odlukama selektora Dragana Stojkovića povukao se iz reprezentacije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Supermen poza

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati